Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezygnacja
Wasza Świątobliwość, 

doczekawszy się wreszcie powrotu Waszej Świątobliwości pragnę ze smutkiem oświadczyć, że nie jestem już w stanie w sposób odpowiedni i należyty wypełniać obowiązków przez Was na mnie nałożonych, zarówno ze względu na moje możliwości czasowe, które są już mniejsze niż kiedyś jak i na powzięte zobowiązania wobec mych przyjaciół z mojej ukochanej ojczyzny. Wobec tego proszę o przyjęcie moejj rezygnacji z funkcji Sekretarza Stanu, Ekonoma Patriarszego oraz Rektora Uniwersytetu Rotryjskiego. Dziękuję z tego miejsca Waszej Świątobliwości za zaufanie, jakim mnie darzyliście przez cały okres mojego pobytu w Rotrii, dziękuję wszystkim ludziom dobrej woli, których spotkałem w tym państwie, w szczególności kard. Hieronimowi Sieniawskiemu, który wprowadzał mnie w arkana rotryjskie. Dziękuję prefektom za możność współpracy, niestety brak ichniej chęci i realioza sprawiły, że nie udało się zrealizować założeń. Jeśli będzie ku temu okazja, będę starał się brać udział w rzetelnych rotryjskich dyskusjach. 

Cum debita reverentia 
ks. bp Stanisław Dmowski 
[Obrazek: 5tcreVe.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Adalbertus Pronobis, Gagik Bagratyda, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Chciałbym również podziękować Waszej Ekscelencji. Nie brakło mi chęci, a umiejętności - nie mam wprawy w prowadzeniu narracji.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Niniejszym zrzekam się tytułu prezbitera i biskupa oraz wszystkich przyznanych mi odznaczeń. Dziękuję za wspólne chwile i życzę powodzenia na mikronacyjnych frontach!
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.