Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Bawił się ktoś z was kiedyś taką tabliczką? Chciałem sobie kupić, ale do wywoływania duchów potrzeba dwóch osób. Moja dziewczyna jest bardzo strachliwa, nawet horroru nie da się z nią obejrzeć. Powiedziała, że wyrzuci mnie z domu, jak to kupię. A słyszałem, że niezła zabawa jest z tą tabliczką. Ludzie wywoływali np. duchy Hitlera. 
Wierzycie, że to jest prawda, czy udawanie? 
W ogóle to raz skorzystałem z porad tarota. Zapytałem o pracę i spełniło się połownicznie. Pod koniec 2021 r. mam uzyskać stabilizację finansową. Mało w to wierzę. Z drugiej strony mojej dziewczynie przepowiedziała, że mnie pozna.

Liczba postów: 903
    Liczba wątków: 18

Podstawowe pytanie brzmi nie "czy to prawda?", ale "po co?". Jeśli to fałszywe, to strata pieniędzy i czasu. Jeśli prawdziwe, to i tak nie zdołamy zmienić przyszłości.
Jeśli jesteśmy chrześcijanami, to tym bardziej powinniśmy się trzymać od tego z daleka, gdyż może w tym mieszać palce diabeł, okazujemy też w ten sposób brak zaufania wobec Boga.
Najczęściej zresztą takie wróżby mają postać na tyle ogólnikową, że można je do wszystkiego dopasować.
"Będziesz żyła, aż umrzesz, nie będziesz chorowała, aż zachorujesz, i będziesz bardzo szczęśliwa, chyba, że cię jakieś nieszczęście spotka (...)".

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

Kiedy jechałem pociągiem z Piatigorska do Moskwy kilka lat temu to miałem taki długi postój w Mineralnych Wodach, więc poszedłem pospacerować po mieście. Podeszła do mnie Cyganka-wróżka i chciała pieniądze, ale ja kazał jej iść precz za to mój wykładowca, a dziś dobry znajomy dał jej sto rubli i przepowiadała mu niestworzone rzeczy. Mogę zapytać czy się spełniło.

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 102
    Liczba wątków: 1

Nie wierzę w takie bajania. Jak ktoś chce poszukać duchów, to niech pozwiedza sobie stare i opuszczone kamienice (ale raczej z zewnątrz, bo zazwyczaj włażenie tam grozi śmiercią), prześledzi stare zdjęcia lotnicze, zbiory muzealne i archiwalne - obcowanie z "duchami" dawnych mieszkańców gwarantowane i zdecydowanie bardziej namacalne niż jakieś tabliczki do nauki literek i cyferek.

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Gagik Bagratyda

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

(10.01.2021, 22:59:26)Janusz Zabieraj napisał(a):  Bawił się ktoś z was kiedyś taką tabliczką? Chciałem sobie kupić, ale do wywoływania duchów potrzeba dwóch osób. Moja dziewczyna jest bardzo strachliwa, nawet horroru nie da się z nią obejrzeć. Powiedziała, że wyrzuci mnie z domu, jak to kupię. A słyszałem, że niezła zabawa jest z tą tabliczką. Ludzie wywoływali np. duchy Hitlera. 
Wierzycie, że to jest prawda, czy udawanie? 
W ogóle to raz skorzystałem z porad tarota. Zapytałem o pracę i spełniło się połownicznie. Pod koniec 2021 r. mam uzyskać stabilizację finansową. Mało w to wierzę. Z drugiej strony mojej dziewczynie przepowiedziała, że mnie pozna.
Drogi Bracie... Co kto lubi, ale jeśli chodzi o moje zdanie to ja w takie bajeczki nie wierzę. Tym bardziej unikam wszelakich horoskopów, tarotów czy senników (chociaż kilka razy zdarzało mi się sprawdzać interpretację snu i raz się spełniło). A po drugie to jestem realistą i wiem, że choćby i nie wiem co to i tak żadnego ducha nie przywoła się za pomocą tej tabliczki - albo inaczej, nie uwierzę póki nie zobaczę. 

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

Ciekawostka: święta królowa Jadwiga zamawiała horoskop dla swojej krótkożywej córki i dzięki temu znamy godzinę jej spłodzenia (około dwunastej).

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 2604
    Liczba wątków: 198

Lepiej nie kusić złego w takich zabawach. Polecamy poczytać w ramach tego Pismo Święte - lepiej zrobi: na rozum i na duszę.

Liczba postów: 29
    Liczba wątków: 6

Tak popieram jego świętobliwość

Liczba postów: 29
    Liczba wątków: 6

Popieram jego Świątobliwośc