Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OBWIESZCZENIE ws. dalszego funkcjonowania Monarchii Brodryjskiej.
Szanowni Państwo,

Z wielkim zasmuceniem przyjęłam informację pana Piotra Pawłowa o rezygnacji z tytułów i godności brodryjskich (http://brodria.pl/showthread.php?tid=495), czyli monarszych i uznania władzy alternatywnego tworu, który niczym królik z kapelusza wyskoczył, gdy rozpoczęliśmy wspólne prace nad odbudową Państwa. Ubolewam, że wiadoma osoba ponownie ogłasza swój powrót i odradzanie kraju pod swymi skrzydłami, stawiając siebie w roli naczelnego moralizatora i nadwładcy, o czym świadczy niniejszy akt prawny: http://brodria.pl/showthread.php?tid=495 , na mocy którego cała władza skupiona jest w ręku Administratora. 

Jest to dla mnie bolesne, tym bardziej, iż jako monarchini rozpoczęłam starania o zabezpieczenie nowego forum Carstwa, licząc się również z nakładami finansowymi. W obliczu powyższych postanowiłam jednak rozważyć dalsze kroki i działania, które po kilkudniowym namyśle podaję do publicznej wiadomości. 
Cytat:
OŚWIADCZENIE

Wobec rozgoryczenia postępowaniem bliskich mi osób oraz przedstawicieli narodu brodryjskiego, który przez lata bezowocnie usiłowałam podźwignąć ku chwale i potędze, nie widząc jego poprawy, jeno dalszy marazm, egoizm i zadufanie, oświadczam, iż udaję się na wygnanie, licząc na przyjęcie przez Sławnych Potomków w Najjaśniejszej Rzeczypospolitej oraz gościnę w Państwie Kościelnym.

W obliczu faktycznej abdykacji mojego męża i uznania przez niego struktur państwa brodryjskiego pod przywództwem prezydenta W. Grenina informuję, iż jako jedyna panująca, legalna, koronowana Monarchinii Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego, zatrzymuję wszystkie moje tytuły, z którymi chcę dokonać mego v-żywota, pod koniec którego przekażę je moim Sławnym Potomkom z Najjaśniejszej Rzeczypospolitej, jako Sukcesorom do ich dyspozycji i zarządzeń. Za mej dobiegającej już kresu v-doczesności w sprawy wyżej wspomnianego republikańskiego tworu nie zamierzam się angażować, ani go sabotować na arenie międzynarodowej. 

(+) Caryca i Cesarzowa Imperatorka, Aleksandra Izabella I
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.