Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wprowadzenie regencji
Wasze Eminencje,
Wasze Ekscelencje,
Przewielebni Księża,
Drodzy Wierni,

z powodu trwającej od ponad 14 dni absencji Ojca Świętego Mikołaja I, przez którą rozumie się brak aktywności wyrażonej umieszczeniem od tego czasu publicznej wiadomości na forum Państwa Kościelnego Rotria, zgodnie z postanowieniami adhortacji Soboru Laterańskiego VII Tu autem in sancto habitas, 6 kwietnia 2022 A.D. objąłem z mocy samego prawa urząd Regenta Stolicy Świętej i Państwa Kościelnego Rotria. Pełen nadziei na szybki powrót Ojca Królów i Książąt, obiecuję utrzymać w tym trudnym czasie ciągłość, trwałość i bezpieczeństwo Stolicy Świętej oraz naszego Patrymonium. Jednocześnie wzywam wszystkich Braci Kardynałów i Braci Duchownych oraz wszystkich czujących się wiernymi Kościoła Rotryjskiego i/lub Rotryjczykami, do powrotu na Ojczystą Ziemię i do wytężonej pracy na rzecz odbudowy naszego dziedzictwa. Módlmy się przede wszystkim za naszego Ojca Świętego, aby prędko powrócił pełen zdrowia i sił.

Cum debita reverentia
Aurelius Laurentinus Carolus de Medieces et Zepp
Regens Camerariusque Sanctae Sedis
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Taki okres. Ja sam musiałem ograniczyć mocno aktywność w mikronacjach z uwagi na realowe obowiązki i zaległości.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Niestety ja również ograniczyłem moją aktywność niemalże do zera, choć nie bez żalu. Zbliżają się Święta, może w tym czasie wszyscy znajdziemy chwilę na naszą wspólną zabawę. Dziś do Rotrii wpadnę najwcześniej wieczorem i nie skrywam nadziei na to, że wchodząc na to forum ujrzę post Jego Świątobliwości, który zakończy moją regencję i będzie zwiastował realną zmianę na lepsze.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Błogosławieni, którzy wiernie trwają przy Tronie Złotym, albowiem ujrzą post Patriarchy.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Ze mną jest tak, że nie mam w tym momencie ani czasu ani weny, ale nie traktuję tego jako coś złego. Widać nie ja jeden potrzebuję chwili wytchnienia. Ostatnio naszła mnie taka myśl, że zbyt często traktujemy mikronacje jak drugi albo trzeci etat, a nie jak zabawę.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

I ja się cieszę z powrotu Waszej Świątobliwości.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Zrobimy dzisiaj jakąś audiencyję.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.