Liczba postów: 593
Liczba wątków: 83
29.06.2022, 07:03:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2022, 07:07:42 przez Tymoteusz Dostojewski.)
Zapowiadamy że pierwszą podróż apostolską odbędziemy do Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Podróż apostolska odbędzie się w dniu 30 czerwca.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Liczba postów: 382
Liczba wątków: 18
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Wasza Świątobliwość,
Czcigodny Klemensie V,
gratuluję objętego Tronu Patriarszego. Ufam, że nasz wybór przyniesie Rotrii odpowiednią chwałę, a Tobie zwycięstwo nad niemocą i agonią Kościoła i Państwa. Jako reprezentant najstarszej części Rotrii zapewniam o wierności i chęci pomocy w każdej chwili.
(-) P. M. de Medici
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
Stało się to, co stało się miać, znaczy miało się stać. Nareszcie świeża krew. Życzę powodzenia i oddaję się do dyspozycji jako emeryt.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 5
Wielkie gratulacje dla was kardynalowie ktorzy w poczcie czola wybraliscie z ramienia ducha swietego kolejnego przywodce religijnego Panstwa Koscielnego Rotria.
Wasza Świątobliwość prosze przyjac moje gratulacje serdecznie z okazji przyjecia tak ciezkiego zadania jakim jest przywództwo religijne oby was pontifikat zaowocowal nowymi pomyslami i itp itd.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 12
Wasza Świątobliwość,
Proszę przyjąć moje gratulacje. Przyznaję, nie spodziewałem się Was na tronie rotryjskim, ale życzę, by wniosło to młodej krwi i świeżego spojrzenia do działania Rotrii.
Życzę, by Wasze panowanie było owocne i przyniosło odbudowę Państwu Kościelnemu i Kościołowi Rotryjskiemu.
Wszystkiego dobrego!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Wasza Świątobliwość,
Najprzewielebniejszy Ojcze Święty,
Wasze Eminencje Bracia Kardynałowie,
to najkrótsze od dawna konklawe było jednocześnie głosowaniem niezwykle trudnym. Postanowiliśmy jednak zaufać naszej nadziei i obrać na Złoty Tron osobę pracowitą, ambitną i aktywną, choć zdecydowanie potrzebującą jeszcze naszej rady i wsparcia. Taką osobą jest Jego Świątobliwość. Ma to, czego nie mamy my - czas, młodą krew i zapał nowicjusza. My zaś mamy to, czego nie ma jeszcze Ojciec Święty - mądrość nabywaną z wiekiem, doświadczenie i wyczucie Rotrii. Wspólnie możemy naprawdę wiele zdziałać.
Gratuluję Jego Świątobliwości wyboru i życzę samych sukcesów, w których osiąganiu będę starał się pomóc. Jednocześnie jest mi (jako dawnemu Klemensowi IV) bardzo miło, że to imię ponownie jest wybierane przez Patriarchę Rotrii.
Vivat Clemens! Vivat Rotria!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Liczba postów: 231
Liczba wątków: 3
Wasza Świątobliwość,
pragnę złożyć serdeczne gratulacje i zapewnić, iż w razie konieczności mogę służyć pomocą w kwestiach technicznych
administrator forum Państwa Kościelnego Rotria
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 83
Dziękujemy za gratulacje.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo