Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Wasza Świątobliwość,
Wyrażam wielkie ubolewanie nad ruiną, która ogarnęła Kościół Rotryjski. Wbrew temu co się wydarzyło i wbrew temu jak nasze relacje na przestrzeni lat wyglądały chciałbym wrócić po raz ostatni i jeszcze raz spróbować pomóc przy odbudowie Matki Kościoła. Mam nadzieje, że zostanę przyjęty jako Syn Marnotrawny.
Jednocześnie swym imieniem i nazwiskiem zaręczam o zerwaniu ze skutkiem natychmiastowym wszystkich kontaktów z innymi kościołami, a w szczególności z kościołem awiniońskim, bo o to Wam wszystkim będzie zapewne chodzić.
Chcę pomóc, bo zepsuć i tak już nic nie dam rady zepsuć
Peace!
/-/
Nicolas Stéphane de Dreder
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
Skoro nikt nie zdecydował się, by Brata powitać, pozwolę sobie dokonać tego jako pierwszy.
Witam Cię Bracie w Stolicy Apostolskiej.
Niczego bardziej chyba Rotria teraz nie potrzebuje, aniżeli odbudowy i murarzy, którzy dołożą swoje cegiełki. Witaj zatem raz jeszcze
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Trzeba się weselić i cieszyć z tego, że ten brat był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(22.05.2016, 13:12:32)Ksawery van Berden link napisał(a): Skoro nikt nie zdecydował się, by Brata powitać, pozwolę sobie dokonać tego jako pierwszy.
Może za mną nie przepadają?
A tak na poważnie - również witaj Bracie
(22.05.2016, 16:49:17)Severino Castiglioni link napisał(a): Trzeba się weselić i cieszyć z tego, że ten brat był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się.
Nie odnalazłem się, a byłem w hibernacji

Miałem możliwość powrotu za pontyfikatu poprzedniego Patriarchy - wybaczcie, że nie pamiętam imienia - lecz wtedy nie było to dla mnie fizycznie możliwe. Teraz mam troszkę więcej wolnego czasu, więc postaram się być aktywny i wnieść do Rotrii coś świeżego
Co do Soboru - obrady zostały wstrzymane celowo czy po prostu wyczerpały się pomysły?
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
(22.05.2016, 21:49:28)Nicolas Stéphane de Dreder link napisał(a): Co do Soboru - obrady zostały wstrzymane celowo czy po prostu wyczerpały się pomysły?
Zapewne wszystkie aspekty (albo większość), które chciano poruszyć - poruszono
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Drogi Bracie,
cieszymy się, że wróciłeś na łono Kościoła Rotryjskiego, aby wspierać Złoty Tron w walce o przyszłość Świętej Wiary. Przyjmujemy Ciebie w poczet Kościoła na razie w randze prezbitera. Odpowiednie akta pojawią się wieczorem.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.