Ankieta: Kto najbardziej zasłużył na tytuł Rotryjczyka roku 2025?
Albert (Fryderyk Orański)
53.85%
7 53.85%
Stanisław Wieniawa
23.08%
3 23.08%
Henryk Ziemiański-Wieniawa
7.69%
1 7.69%
Maurycy Orański
0%
0 0%
Alberto Tommaso di Mancini
7.69%
1 7.69%
Guliano Giuseppe Montini
7.69%
1 7.69%
Santiago Vilarte
0%
0 0%
Razem 13 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rotryjczyk roku 2025 - głosowanie
Czcigodni Bracia,

zdecydowanie wystarczy już czasu na nominacje, bowiem z pewnością każdy zdążył już nominować swojego faworyta Smile Zapraszam do głosowania w plebiscycie "Rotryjczyk roku 2025"! Ankieta będzie otwarta przez dwa najbliższe dni. W międzyczasie zachęcam do proponowania nagrody dla zwycięzcy Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 4 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Henryk Ziemiański-Wieniawa, Maurycy Orański, Vladimir von Lichtenstein
Odpowiedz

Coś czuję, że Jego Świątobliwość wygra.  Wink
Jego Książęca Wysokość i  Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Markiz Senigalli 
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo 
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499835679_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Przewaga Ojca Świętego jest znaczna, ale Jego Eminencja Stanisław Wieniawa coraz bardziej zbliża się do wyniku Jego Świątobliwości Smile
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

Odpowiedz

Nagrodą może być uścisk dłoni Patriarchy. Jak wygramy to sami siebie uściskamy. Big Grin Tongue
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

A ja mam pytanie natury czysto technicznej. Nie jest tak, że Najlepszego Rotryjczyka powinni wybierać sami Rotryjczycy? Przecież każdy użytkownik forum, mogąc głosować może doprowadzić do sytuacji, gdzie realnie nie będzie odwzorowany głos społeczeństwa rotryjskiego. Chyba, że liczy się głos nawet na przykład mój (którego oczywiście nie oddałem)... Rozumiecie o co pięć?
No chyba, że tak to nie było pytania.
No i pytanie drugie... Skoro Rotryjczyk Roku to gdzie w zestawieniu jest np. kard. Albert Orański?

Edit: Ok. Alberta Orańskiego jak rozumiem w roku poprzednim nie było. Mój błąd. Tongue
Odpowiedz

Głosować może każdy, bo nie zastrzegliśmy tego, że głosowanie jest zamknięte dla samych tylko Rotryjczyków Smile Poza tym, u nas nie ma obywatelstw. Rotryjczykiem można być z urodzenia lub z wyboru, a miarą siły "rotryjskości" jest zaangażowanie w życie Państwa i Kościoła. Oczywiście czym innym jest wyznawanie rotryzmu. Historia zna przypadki osób wyznających rotryzm, a niebędących Rotryjczykami (nieraz całe narody) oraz rotryjczyków innych wyznań (rzadkość, ale zdarzało się) Wobec tego jak najbardziej zapraszam do głosowania. Być może w następnych głosowaniach zostaną wprowadzone jakieś regulacje, ale w tym nie Smile

W odpowiedzi na ostatnie pytanie - do głosowania weszły tylko osoby, które zostały wcześniej nominowane przez kogoś innego.

Odpowiedz

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W takim razie mój głos oddany. Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.