Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schmelzfest 1926
[Obrazek: 101005704499836308_t.png]

EDEL! Nadchodzi wielkimi krokami - Schmelzfest roku 1926! Tak prosze Państwa, w tym roku nie będzie inaczej. W dniach od 1 do 15 marca Roztopy Edelweiss ponownie będą gościć na naszych skromnych, jeszcze zaśnieżonych progach.
Być może nie każdy jeszcze wie, że w tych dniach świętujemy czas, kiedy to szarotka ukazała się całemu mikroświatowi. Symbol naszego dumnego narodu był pomału odkrywany, a społeczność mikronacyjna zgadywała cóż to za przedsięwzięcie. I choć niektórzy wiedzieli, to nie dowierzali. I tak do dziś trwamy i dobrze się bawimy. Myślę, że pokazaliśmy, że porafimy się dobrze bawić we własnym gronie, ale jeszcze lepiej kiedy to inni mikronauci zawitali do Edelweiss. Nie będzie chyba wielkim nadużyciem stwierdzenie, że Kraina Szarotek to taka fabryka dobrej zabawy. To w naszych głowach rodziły się liczne pomysły wspólnych gier i dobrego humoru. Niejednokrotnie tworzyliśmy coś co dawało początek świetnej tradycji... I to właśnie na początek marca (od 1922 roku) datujemy uznanie naszej suwerenności. Wtedy "wyszliśmy z cienia" i do dziś, mam nadzieje, świecimy w blasku słoneczka.
Chciałbym zatem zaprosić wszystkich do wspólnego świętowania. Okazji podczas Roztopów zawsze jest sporo. W tym roku przygotowaliśmy (lub nadal przygotowujemy) dla Was wiele sprawdzonych gier i zabaw.
Na pewno spotkamy się na polowaniu, pościgamy w gonitwie konnej, ale i w edelweisskiej wersji trójboju zimowego. Wszystko oczywiście w szarotkowym wydaniu. Nie może także zabraknąć gry w statki i spontanicznego quiz'u skupionego na mikronacjach. A co najważniejsze dla mnie, spotkamy się, jak przy każdym okazałym święcie, przy ognisku, by wspólnie poopowiadać historię. Bo nasza historia trwa, także dzięki Wam. Zapraszamy serdecznie!

(klik)[url=https://edelweiss.org.pl/viewforum.php?f=327][/url]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.