Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Miejsce, w którym mieszkańcy Wielkiego Księstwa Oranii składają przysięgę obywatelską
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
Ja, Hector di Ricci, w pełni świadom swych praw i obowiązków wynikających z przynależności do Wielkiego Księstwa Oranii, przysięgam wierność Wielkiemu Księstwu i Jego prawom. Jeden jest Naród, jeden Wielki Książę i Jeden Bóg w Trzech Osobach. Przysięgam strzec i bronić Wielkiego Księstwa, choćbym musiał przelać całą mą krew. Swymi ustami będę wychwalał wielkość Księcia, który zesłany jest przez Najwyższego Pana. Swoją kulturą i perfekcją dobrze będę się wyrażać o ziemiach, których dobytek przyszło mi pielęgnować. Takoż przysięgam, trzymając swą dłoń na Wielkiej Konstytucji, i podpis swój składam:
(-) Hector di Ricci
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Cytat:Ja, Aurelio Bentini, w pełni świadom swych praw i obowiązków wynikających z przynależności do Wielkiego Księstwa Oranii, przysięgam wierność Wielkiemu Księstwu i Jego prawom. Jeden jest Naród, jeden Wielki Książę i Jeden Bóg w Trzech Osobach. Przysięgam strzec i bronić Wielkiego Księstwa, choćbym musiał przelać całą mą krew. Swymi ustami będę wychwalał wielkość Księcia, który zesłany jest przez Najwyższego Pana. Swoją kulturą i perfekcją dobrze będę się wyrażać o ziemiach, których dobytek przyszło mi pielęgnować. Takoż przysięgam, trzymając swą dłoń na Wielkiej Konstytucji, i podpis swój składam:
(-) Aurelio Bentini
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
Ja, Mateusz Adam Sartoneskorsi, SJ, w pełni świadom swych praw i obowiązków wynikających z przynależności do Wielkiego Księstwa Oranii, przysięgam wierność Wielkiemu Księstwu i Jego prawom. Jeden jest Naród, jeden Wielki Książę i Jeden Bóg w Trzech Osobach. Przysięgam strzec i bronić Wielkiego Księstwa, choćbym musiał przelać całą mą krew. Swymi ustami będę wychwalał wielkość Księcia, który zesłany jest przez Najwyższego Pana. Swoją kulturą i perfekcją dobrze będę się wyrażać o ziemiach, których dobytek przyszło mi pielęgnować. Takoż przysięgam, trzymając swą dłoń na Wielkiej Konstytucji, i podpis swój składam:
(-) M.A. Sartoneskorsi
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN