Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emerytura
Wasza Świątobliwość!
Czcigodni Bracia!
Szlachetni Panowie!
Przyjaciele!

Widząc, że opuściły mnie już chyba na dobre siły, aby aktywnie udzielać się w mikroświecie, chciałbym ogłosić, iż od dnia dzisiejszego przechodzę na wymarzoną emeryturę w górskiej pustelni. Nie będę już oficjalnie angażować się w żadne przedsięwzięcia, ani sprawy Rotrii. Prosiłbym jednak Jego Świątobliwość, aby pozwolił mi zachować nominację prezbiterską. Obowiązki z niej wynikające będę dalej wykonywał w swojej pustelni, gdzie będę czekał na przejście do Domu Ojca. Jednocześnie proszę o wykreślenie mnie z listy członków Towarzystwa Jezusowego, co równocześnie oznacza potrzebę kasaty tej nieżyjącej wspólnoty.
Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy towarzyszyli mi przez te dobre parę lat w tej podróży, jaką była Rotria, jako przyjaciele i wrogowię. Przepraszam też wszystkch, których zawiodłem, a liczba ich jest niemała. Wybaczam i proszę o wybaczenie! 

Oremus pro invicem!

Cum debita reverentia,
(-) x. Tomasz Mancini
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Czcigodny Bracie,
dziękujemy ci za twą posługę w Rotrii przez tak wiele lat. Zaglądaj do nas czasem, by nadal służyć słowem i radą. Nie tracę nadziei, że kiedyś nabierzesz jeszcze sił i na powrót staniesz się aktywnym członkiem naszej wspólnoty. Oby te czasy nadeszły jak najszybciej!
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Ja również Bratu dziękuję za lata aktywności i swego wkładu w dziedzictwo Rotrii. Będę oczekiwał Brata wizyt w Państwie Kościelnym Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Tomasso, znamy się od kilku lat i wiem, że wrócisz. Dzięki ogromnie za Twoją posługę.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.