Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al Bazar - centrum rotryjskiego krawiectwa
Wracając do tej dyskusji muzycznej, to zacząłem dziś słuchać więcej Andrzeja Zauchy i odkryłem ze zdziwieniem, że tego ostatnio potrzebowałem i szukałem. Jakiż to genialny jazz! Znałem do tej pory w zasadzie tylko "Czarnego Alibabę" i "Byłaś serca biciem". Teraz słucham sobie innych nagrań i jestem zachwycony. Genialna lekkość śpiewania i ta radość w głosie, połączona z takim cwaniactwem.
Odpowiedz

Jazz to trochę za mało powiedziane. U Zauchy jest też R&B, pop i nawet rockowe brzmienia. Generalnie niesamowicie utalentowany artysta, który miał zadatki na zostanie polskim Franco Battiato (którego serdecznie polecam posłuchać), bo też lubił bawić się stylami i konwencjami. Wprawdzie oni nigdy nie reprezentowali tego samego gatunku muzycznego, ale myślę, że to jest dość trafne porównanie w tym kontekście.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(19.01.2021, 22:21:39)Karol Medycejski napisał(a): Jazz to trochę za mało powiedziane. U Zauchy jest też R&B, pop i nawet rockowe brzmienia. Generalnie niesamowicie utalentowany artysta, który miał zadatki na zostanie polskim Franco Battiato (którego serdecznie polecam posłuchać), bo też lubił bawić się stylami i konwencjami. Wprawdzie oni nigdy nie reprezentowali tego samego gatunku muzycznego, ale myślę, że to jest dość trafne porównanie w tym kontekście.

To prawda. Nie mogę przestać słuchać tego utworu. Genialna warstwa muzyczna i tekstowa. Dla mnie (może tak tylko ja interpretuję) jest wspaniałym erotykiem. Pewnie feministki się nie zgodzą. Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.