Liczba postów: 205
    Liczba wątków: 16

(16.03.2021, 22:36:34)Giovanni III napisał(a):  Ja bym dał sobie spokój z drugą Brodrią. Szkoda nerwów i dalszego podkładania drwa pod konflikt. Ufam jednak, że kiedyś się to skończy i zapanuje jedność.
Niech Najwyższy błogosławi Waszą Świątobliwość za tak przemyślne i wspaniałomyślne oświadczenie. Swarzewski już ujada i pokrętnie się tłumaczy, aż żal patrzeć. Ja również odpuszczam sobie dalsze śledzenie forum Pseudobrodrii. Ważne aby nie reagować na piskliwe prowokacje (z których "Administrator" i Grutin słyną), lecz razem budować nową Brodrię na fundamencie naszej przyjaźni.

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.

Liczba postów: 428
    Liczba wątków: 40

Popieram słowa Ojca Seniora, powinniśmy zająć się narracją w naszym państwie, a nie wojowaniem słowem. Spór w końcu wygaśnie, a w kraju zapanuje jedność. 

Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)

Liczba postów: 983
    Liczba wątków: 88

(16.03.2021, 23:50:43)Piotr Pawłow napisał(a):  Popieram słowa Ojca Seniora, powinniśmy zająć się narracją w naszym państwie, a nie wojowaniem słowem. Spór w końcu wygaśnie, a w kraju zapanuje jedność. 

Ze słów i aktu Waszej Najjaśniejszej Imperatorskiej Mości czuć miłosierdzie i pokorę. Bardzo to cenię.

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Piotr Pawłow

Liczba postów: 336
    Liczba wątków: 14

(15.03.2021, 10:39:10)Taddeo Piccolomini napisał(a):  
Jak już pojawił się pomysł zmiany lokacji na inną niż Nordata to można na ten spokojny kontynent się przenieść ;D Nie ma niestety na tej mapie Królestwa Skarlandu i ziem zależnych od niego tj Króleswta Francji, ale raczej chcialibyśmy ulokować się na wschód od RONu i na północ od Bizancjum? A jeszcze Estella Wschodnia nie wiem czy leży nadal tam gdzie leżała. Jak znajdę mapę to pokażę o jakie miejsce konkretnie mi chodzi 
Tadeusz ma rację, jeśli chodzi o lokacje tych wszystkich ziem. 
Skarland jest ale nie zaznaczony. Tak samo jako kraj koronny Królestwa Skarlandu nie ma Francji oraz Agurii. Państwo zakonne już żadne nie istnieje. Antwerpia jest. Santera także jest. Królestwo Serbii chyba upadło ponieważ aktywność zmalała do zera. Estella znajduje sie tam gdzie była czyli jak na mapie poniżej.:
![[Obrazek: EEp1QBt.png]](https://i.imgur.com/EEp1QBt.png)
Zatem granice zachodnią Carstwa Brodryjskiego można by oprzeć na granicy z Estellą i pasem ziemi niczyjej lub na granicy z Estellą i RON. Wtedy byłaby ona nieco bardzie pofalowana i Estella niejako wgryzłaby się w tereny Brodrii jeśli miałby wyglądać ona jak realne carstwo Rosji.

Tylko Bizancjum nie graniczy, ani z Estellą, ani z Rzplitą 

Skarland też przeszedł przeobrażenia "odhiszpanienia" poprzez zmianę kształtu, ale linku już nie podam bo nie mam (Panowie Michałowie na pewno mają). Skontaktowałem się z JKM Norbertem I Catalanem w sprawie mapy Vaarlandu i przez to przekazania konturów pod naszą mapę.

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Piotr Pawłow

Liczba postów: 205
    Liczba wątków: 16

Ja zabiegam o granicę z  drogą nam Rzeczpospolitą.

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.

(18.03.2021, 20:53:46)Aleksandra Dostojewska napisał(a):  Ja zabiegam o granicę z  drogą nam Rzeczpospolitą.
Oczywiście, dobrze by było sąsiadować Rzplitej, Skarlandowi i Bizancjum.