Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Księga kondolencyjna po śmierci JE Adalbertusa Pronobisa

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Cytat:Z niezmiernym żalem odebraliśmy wiadomość o śmierci Jego Ekscelencji. Realnej osobie Księdza Biskupa z całego serca dziękujemy za wspólnie spędzony czas, życzymy wszystkiego co najlepsze w życiu realnym i serdecznie zapraszamy do Rotrii w przyszłości. Niezmiernie szkoda, że nasza wspólna przygoda w Stolicy Apostolskiej musiała już dobiec końca, jednak w pełni rozumiemy podjętą przez Was decyzję.
Również pragniemy złożyć serdeczne kondolencje wszystkim, których szczególnie dotknęła śmierć Jego Ekscelencji. Zwłaszcza zaś wszystkim jego przyjaciołom i rodzinie von Hippigriff-Piccolomini, wszystkim wiernym ze Skarlandu, księdzu Enrique Sanchez Oviedo oraz władzom państwowym. Jego Ekscelencja na zawsze pozostanie w naszej pamięci.
Pius PP. VII

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

Liczba postów: 1130
    Liczba wątków: 8

Moje szczere kondolencje, niech spoczywa w pokoju

Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier

Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Cytat:
Ekscelencjo Adalbertusie,
Drogi Przyjacielu!
ze smutkiem przyjąłem wiadomość o Twoim wirtualnym odejściu. Niech Real przyjmie łaskawie Twoje 
wirtualne ja. Zaś jeżeli nie znajdziesz tam ukojenia, wróć proszę pod nową emanacją do Kościoła Rotryjskiego. Z pewnością przyjmiemy Cię z powrotem na nasze łono. Byłeś ciepłym, dobrym, mądrym pasterzem. Będzie nam Ciebie brakować. Takiej pustki nie wypełni nikt.
Janusz Adam kardynał Zabieraj OSI
Biskup Angemont