Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prośba o przeniesienie na emeryturę
Wasza Świątobliwość,

gnębiąca mnie ostatnio choroba, która w realnym świecie wiąże się z ogromem obowiązków i bardzo poważnymi zobowiązaniami, całkowicie uniemożliwia mi częstą obecność w Rotrii i spełnianie moich kardynalskich obowiązków. Nie jestem w stanie ocenić, czy ten stan ulegnie kiedyś zmianie (poza okresami wakacyjnymi, świątecznymi i szczęśliwie bardziej sprzyjającymi). Z Rotrii odchodzić nie zamierzam, zawsze będę w niej obecny, ale uczciwość nakazuje przyznać, że w tym konkretnym momencie jedynym wyjściem dla mnie jest emerytura. Brak mi sił na ciągłą intensywną aktywność i na spełnianie nałożonych obowiązków. W związku z tym, bardzo proszę Waszą Świątobliwość o przeniesienie mnie na emeryturę. Nie będzie to wiązało się z moim odejściem i zniknięciem. Raczej będzie to potwierdzenie i tak faktycznego już stanu rzeczy. Postaram się uczestniczyć w życiu Rotrii tak mocno, jak tylko pozwoli mi na to życie realne.

Z wyrazami oddania
Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Cytat:
[Obrazek: ab15b1c59aa2626eb7bc4e64a05781f48cba7288.png]

Umiłowany Synu,

przychylamy się do tej prośby. Dziękujemy, że nadal chcesz w miarę swoich sił wspierać Państwo Kościelne i Kościół. Gdy tylko wrócisz do pełni sił, daj znać, a przywrócimy Cię ponownie do pełnej służby. Z apostolskim pozdrowieniem.

Leon IV, PP.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.