Liczba postów: 1337
    Liczba wątków: 193

Miejsce, w którym mieszkańcy Wielkiego Księstwa Oranii składają przysięgę obywatelską

Wilhelm Jan Orański-Nassau

Liczba postów: 9
    Liczba wątków: 2

Ja, Hector di Ricci, w pełni świadom swych praw i obowiązków wynikających z przynależności do Wielkiego Księstwa Oranii, przysięgam wierność Wielkiemu Księstwu i Jego prawom. Jeden jest Naród, jeden Wielki Książę i Jeden Bóg w Trzech Osobach. Przysięgam strzec i bronić Wielkiego Księstwa, choćbym musiał przelać całą mą krew. Swymi ustami będę wychwalał wielkość Księcia, który zesłany jest przez Najwyższego Pana. Swoją kulturą i perfekcją dobrze będę się wyrażać o ziemiach, których dobytek przyszło mi pielęgnować. Takoż przysięgam, trzymając swą dłoń na Wielkiej Konstytucji, i podpis swój składam:
(-) Hector di Ricci

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Cytat:Ja, Aurelio Bentini, w pełni świadom swych praw i obowiązków wynikających z przynależności do Wielkiego Księstwa Oranii, przysięgam wierność Wielkiemu Księstwu i Jego prawom. Jeden jest Naród, jeden Wielki Książę i Jeden Bóg w Trzech Osobach. Przysięgam strzec i bronić Wielkiego Księstwa, choćbym musiał przelać całą mą krew. Swymi ustami będę wychwalał wielkość Księcia, który zesłany jest przez Najwyższego Pana. Swoją kulturą i perfekcją dobrze będę się wyrażać o ziemiach, których dobytek przyszło mi pielęgnować. Takoż przysięgam, trzymając swą dłoń na Wielkiej Konstytucji, i podpis swój składam:
(-) Aurelio Bentini

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

Liczba postów: 44
    Liczba wątków: 7

Ja, Mateusz Adam Sartoneskorsi, SJ, w pełni świadom swych praw i obowiązków wynikających z przynależności do Wielkiego Księstwa Oranii, przysięgam wierność Wielkiemu Księstwu i Jego prawom. Jeden jest Naród, jeden Wielki Książę i Jeden Bóg w Trzech Osobach. Przysięgam strzec i bronić Wielkiego Księstwa, choćbym musiał przelać całą mą krew. Swymi ustami będę wychwalał wielkość Księcia, który zesłany jest przez Najwyższego Pana. Swoją kulturą i perfekcją dobrze będę się wyrażać o ziemiach, których dobytek przyszło mi pielęgnować. Takoż przysięgam, trzymając swą dłoń na Wielkiej Konstytucji, i podpis swój składam:

(-) M.A. Sartoneskorsi

prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN