Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dominica in Palmis de passione Domini
(09.04.2017, 19:58:05)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): To nie koniec niespodzianek,
gratuluję Synu: http://rotria.boo.pl/showthread.php?tid=1382

Wasza Wielkoksiążęca Mość, Eminencjo Biskupie,

po stokroć dziękuję za tak wielkie wyróżnienie oraz nobilitację jaką mnie obdarowałeś. Dzięki Twojej łasce ja, uniżony sługa zwać Cię będę od dziś mym Ojcem. Dlatego uroczyście przysięgam, iż wiernie będę wykonywał obowiązki Twego syna, który w służbę Rodzinie Medyceuszy i Zepów się oddaje. Pragnę również oświadczyć, że sygnować się będę nazwiskiem De Medici, a herbem moim zostanie tracza florenckich Medyceuszy.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

Ciekawe co będzie następne.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

(09.04.2017, 21:28:21)Jacek Ostrogski napisał(a): Ciekawe co będzie następne.

Niedziele pełna niespodzianek. Smile
Książę Palestriny

Odpowiedz

Czerwone kapy... Nawet tutaj dotarły nieszczęsne reformy Piusa XII Sad
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Bez przesady Bracie. Wydaje mi się że Rotria korzysta z całego dorobku Kościoła Rzymskiego do czasów II Soboru Watykańskiego. Smile
Książę Palestriny

Odpowiedz

(10.04.2017, 10:11:05)Filippo Michael de Medici napisał(a): Bez przesady Bracie. Wydaje mi się że Rotria korzysta z całego dorobku Kościoła Rzymskiego do czasów II Soboru Watykańskiego. Smile

Muszę dokonczyć kalendarz.. Do 1955 procesja była na fioletowo. Chyba mamy odtwarzać czasy sprzed tych nieszczęsnych reform? 

Żeby nie wyjść na zrzędę ostatecznego - gratuluję sakry Wink
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(11.04.2017, 08:24:44)Tommaso Mancini napisał(a):
(10.04.2017, 10:11:05)Filippo Michael de Medici napisał(a): Bez przesady Bracie. Wydaje mi się że Rotria korzysta z całego dorobku Kościoła Rzymskiego do czasów II Soboru Watykańskiego. Smile

Muszę dokonczyć kalendarz.. Do 1955 procesja była na fioletowo. Chyba mamy odtwarzać czasy sprzed tych nieszczęsnych reform? 

Serdecznie Bratu dziękuję. Teoretyczne kapy są brokatowe-czerwone czyli bardziej złote z czerwonymi elementami jak na załączonej grafice, ale to już nie ważne. Myślę, że już nie warto rozwodzić się nad tym tematem. Brata wiedza jest bardzo cenna.
Książę Palestriny

Odpowiedz

(11.04.2017, 08:24:44)Tommaso Mancini napisał(a):

Piusowe zmiany nie były błędne pod względem teologicznym czy liturgicznym. Choć wyraźnie czuć swąd novusa, szczególnie w Wielki Piątek. Jednak nawet niektórzy sedecy je akceptują.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.