Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Synowska Prośba
Cytat:
[Obrazek: herb_brus1.png]
Wasza Świątobliwość
Dobry Ojcze Kościoła

Padam przed Waszym majestatem. W tym czasie pokuty i nawrócenia, przebywając w Lasach Lecceto na wzór Williama Flete szukałem u Boga odpowiedzi na wiele pytań. Deo favente, pragnę wrócić do stanu kapłańskiego by służyć Kościołowi zgodnie z powołaniem. Również prosiłbym o wyrażenie zgody na powrót do wspólnoty jezuickiej. Kłaniam się

(~) Tadeusz von Hippogriff-Piccolomini
Markiz Sieny
[Obrazek: 101005704499830101.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Gagik Bagratyda, Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Cytat:
[Obrazek: 3aPfh.png]

Umiłowany Synu,

jesteś dla nas niczym zgubiona owca. Odnalazłeś się, dlatego możemy dziś - u progu naszego pontyfikatu - sprosić przyjaciół i zawołać: "Cieszcie się ze mną, bo znalazłem owcę, która mi zginęła" (Łk 15, 6).  Musisz jednak pamiętać, że za grzechy swoje każdy ponieść musi pokutę. Wyzbyłeś się stanu duchownego, żeby szaleć za przyjemnościami tego świata. Dostałeś wszak nagrodę w kategorii "Młody, ale jurny". Dlatego winieneś odbyć pokutę.

Przede wszystkim dokończ te zobowiązania pokutne, które nałożyli na Ciebie nasi poprzednicy. Następnie udaj się do swojej Marchii i dokonaj tam uczynku wielkopostnego. Niech Twoi poddani widzą, że nieobca Ci jest modlitwa, post i jałmużna. Gdy zobaczymy, że się ukorzyłeś, przywrócimy Cię do stanu duchownego.

Módl się teraz słowami psalmisty: "Stwórz, Boże, we mnie serce czyste i odnów we mnie moc Ducha". (Ps. 51, 12). Na czas pokuty z serca Ci błogosławimy, w imię Ojca + i Syna + i Ducha Świętego.
  • Taddeo Piccolomini, Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Cytat:
[Obrazek: 3aPfh.png]

Umiłowany Synu,

odprawiłeś wyznaczoną pokutę. Jednocześnie dobrowolnie zobowiązałeś się, że zajmiesz się heraldyką kościelną. Twoje przewiny są więc wybaczone. Przywracamy Ci godność arcybiskupa i posyłamy do Gniezna, abyś tam naprawił nadszarpnięte brakiem aktywnego pasterza relacje między najwierniejszą córą Kościoła, a samym Kościołem. Jednocześnie uczyniliśmy Cię Majordomusem Patriarszym, abyś dbał o heraldykę, liturgię oraz kulturę w naszym Kościele i Państwie. Na czas sprawowania tych posług z serca Ci błogosławimy, w imię Ojca + i Syna + i Ducha Świętego.
  • Miguel de Catalan, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Jeśli mogę tutaj, to pragnę złożyć serdeczne gratulacje Abp. Taddeo. Niezmiernie ciesze sie ja oraz cały lud szlachecki. Nie wiem bowiem czy znalazłby sie drugi biskup tak lubiany w RON jak nasz przyjaciel Tadeusz von Hippogriff-Piccolomini. Jesteśmy przekonani o naszej owocnej współpracy i dobrych relacjach. 
Pozdrawiam,
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.