Liczba postów: 1191
Liczba wątków: 58
Faktoria Ziemiańskiego
Wzorem swojego lenna Bari, markiz w jednej z senigallskich kamienic otworzył Faktorię Ziemiańskiego. Jest to sklep oferujący różnorakie dewocjonalia, jak i westymenty liturgiczne. Każdy duchowny znajdzie tu coś dla siebie.
Jego Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 0
Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim!
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
Jej Książęca Wysokość Księżniczka Urbino
Liczba postów: 1461
Liczba wątków: 253
(07.08.2026, 19:11:36)Adelaide napisał(a): Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim! Taki można otrzymać jak Kardynał chodzi po kolędzie, ale to raczej albo w II FN albo w Bialenii.
/-/ Abp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Prorector Universitatis Rotriensis
Episcopus Vilnensis
Vicarius Generalis Sanctae Sedis
![[Obrazek: s1j8m9n.png]](https://i.imgur.com/s1j8m9n.png)
Oczywiście, że faktoria posiada takowy. Był dzisiaj rozdawany po objęciu kościoła tytularnego, ale wyślemy też specjalnie dla czcigodnej. Drukarz co prawda lata pomylił, ale jest.
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 0
07.08.2026, 19:38:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.08.2026, 19:40:18 przez Adelaide.)
Brawo! Oprawię w ramkę i będę się modlić w intencji jakiejś katastrofy w FN!
(07.08.2026, 19:24:16)Albert napisał(a): (07.08.2026, 19:11:36)Adelaide napisał(a): Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim! Taki można otrzymać jak Kardynał chodzi po kolędzie, ale to raczej albo w II FN albo w Bialenii.
Możemy wyjątkowo przyśpieszyć Kolendę? Dostałam od Andrzeja zaproszenie na wakacje w Bialenii XDDDDDD
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
Jej Książęca Wysokość Księżniczka Urbino
Liczba postów: 1461
Liczba wątków: 253
(07.08.2026, 19:38:54)Adelaide napisał(a): Brawo! Oprawię w ramkę i będę się modlić w intencji jakiejś katastrofy w FN!
(07.08.2026, 19:24:16)Albert napisał(a): (07.08.2026, 19:11:36)Adelaide napisał(a): Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim! Taki można otrzymać jak Kardynał chodzi po kolędzie, ale to raczej albo w II FN albo w Bialenii.
Możemy wyjątkowo przyśpieszyć Kolendę? Dostałam od Andrzeja zaproszenie na wakacje w Bialenii XDDDDDD
A w Bialenii teraz chyba to spotkanie naukowców mikronacyjnych to Henryk powinien być obecny to pewnie zanim przemówi to wciśnie każdemu taki obrazek xd.
/-/ Abp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Prorector Universitatis Rotriensis
Episcopus Vilnensis
Vicarius Generalis Sanctae Sedis
![[Obrazek: s1j8m9n.png]](https://i.imgur.com/s1j8m9n.png)
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Poznałem kiedyś kapłana, który w ramach kolędy rozdawał obrazki ze swoją podobizną
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
No, różni księża się trafiają.
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Mi zdarzyło się zostawić jako kilka-z-obrazków 2-3 białe kartoniki, będące „podstawą” sztapelki obrazków - musiałem potem w niedzielę dokonać „cudownej wymiany”.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
|