07.03.2026, 18:28:33
Sam osobiście zwolennikiem Lefebrystów nie jestem, choć przyznam, że sprawy związane z tradycjonalizmem interesują mnie bardzo. Wolę pojedynczych księży, takich jak np. ks. Bałemba (były salezjanin).
|
Off-top, czyli sprawy z nieistniejącego reala
|
|
07.03.2026, 18:28:33
Sam osobiście zwolennikiem Lefebrystów nie jestem, choć przyznam, że sprawy związane z tradycjonalizmem interesują mnie bardzo. Wolę pojedynczych księży, takich jak np. ks. Bałemba (były salezjanin).
07.03.2026, 18:30:18
(07.03.2026, 18:28:33)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Sam osobiście zwolennikiem Lefebrystów nie jestem, choć przyznam, że sprawy związane z tradycjonalizmem interesują mnie bardzo. Wolę pojedynczych księży, takich jak np. ks. Bałemba (były salezjanin). Ja wiem, że istnieją, ale nie siedzę głęboko w temacie i kompletnie ignoruję. Nigdy nie byłem na msze wedle starego rytu, wiem, że są, ale nic poza tym. /-/ Abp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae Rector Universitatis Cracoviensis Magnus Dux Oraniae Dux Parmae Prorector Universitatis Rotriensis Episcopus Vilnensis Vicarius Generalis Sanctae Sedis ![]()
13.03.2026, 11:40:39
Kardynał Krajewski oficjalnie arcybiskupem łódzkim. Jak myślicie Bracia, będzie taki jak poprzednik, kard Ryś, czy pójdzie swoją drogą?
14.03.2026, 01:24:43
(13.03.2026, 11:40:39)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Kardynał Krajewski oficjalnie arcybiskupem łódzkim. Jak myślicie Bracia, będzie taki jak poprzednik, kard Ryś, czy pójdzie swoją drogą?A niechaj idzie swoją drogą, albo najlepiej drogą Pana zgodnie z nauczaniem Kościoła i Biblią i powinno być dobrze.
/-/ Abp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae Rector Universitatis Cracoviensis Magnus Dux Oraniae Dux Parmae Prorector Universitatis Rotriensis Episcopus Vilnensis Vicarius Generalis Sanctae Sedis ![]()
03.04.2026, 00:18:30
W Kontekście Wielkiego Czwartku polecimy taką oto piosenkę:
05.06.2026, 19:57:38
Niestety, ale realna choroba Nas zmogła i nie możemy w najbliższym czasie być zbyt aktywni...
27.06.2026, 13:24:06
Generalnie wczoraj udało się i jestem już jednym krokiem bliżej końca sesji i egzaminów.
27.06.2026, 15:31:56
Gratuluję, a u mnie od wczoraj wakacje, toteż będę aktywny.
28.06.2026, 20:54:52
(27.06.2026, 15:31:56)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Gratuluję, a u mnie od wczoraj wakacje, toteż będę aktywny.Dobrze to słyszeć. Dobrze aby Regent był aktywny i trzymał tu rękę na plusie.
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae Rector Universitatis Cracoviensis Magnus Dux Oraniae Dux Parmae Prorector Universitatis Rotriensis Episcopus Vilnensis Vicarius Generalis Sanctae Sedis ![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |