Liczba postów: 1782 
    Liczba wątków: 236

Cytat:Siena, XXX I MMXVIII A.D. 

Uroczysty Akt Przysposobienia do Rodu Medyceuszy Zepów 

Dnia 30 stycznia Roku Pańskiego 2018 wszem i wobec ogłaszam radosną nowinę o przysposobieniu szlachetnego prezbitera Aurelia Bentiniego do najzacniejszego rodu Pollinu - rodu królewskiego i patriarszego - Medyceuszy Zepów. Uzyskawszy zezwolenie ze strony Jego Świątobliwości Piusa VI, wymagane prawem zwyczajowym, a także błogosławieństwo Seniora Rodu, mego Czcigodnego Ojca Karola Wawrzyńca, niniejszym usynawiam Aurelia, nadając mu imiona Aureliusza Pawła. Od dziś w Patrymonium znany niechaj będzie jako Jego Katolicka Wysokość Aurelio Paolo de Medici y Zep - Książę Segesty. Niechaj mu przysługują wszelkie przywileje wynikające z włączenia do sławetnej familii Medyceuszów Zepów, herb oraz prawna tytulatura.  

Radujmy się wszyscy, pijmy, jedzmy i świętujmy, gdyż dziś ród Medycejsko-Zepowski ku jego chwale zasilił szlachetny człowiek! 

Paweł Karol, Jego Katolicka Mość, z Bożej Łaski i woli Jego Świątobliwości Najłagodniejszy i Najwspanialszy Książę Rotrii, Bari, Sieny i Warmii, Hrabia Pienzy i Trequanda, Kniaź Wienisławowa, Wielki Pan w Positanii, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Biskup Ostii, Arcybiskup Gniezna, Biskup Wilna i Prymas Rzeczypospolitej Obojga Narodów, Biskup Wenecji, profesor nadzwyczajny netowy prawa i historii, Opiekun Sierot i Wdów, Potężny Lew Orientyki i Najszlachetniejsza Perła Pollinu, potomek najzacniejszego Rodu Medyceuszy i Zepów 

Liczba postów: 989 
    Liczba wątków: 43

Szczerze gratuluję. Niech nasze rody wzrastają w przyjaźni.

Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau 
Arcybiskup Jerozolimy 
Doża Wenecji 

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Cytat:Czcigodni Ojcze i Dziadku! 

To dla mnie wielka duma i honor być członkiem tak wspaniałego Rodu jak Medyceusze Zepowie. Od zawsze darzyłem ten prześwietny Ród wielkim uznaniem i szacunkiem, a jego członków podziwem. Jestem niezmiernie wdzięczny za zaszczyt, który mnie spotkał i za Wasze, Ojcze i Dziadku, zaufanie oraz nadzieję pokładane w mojej osobie. Obiecuję, że będę reprezentował godnie nasz prześwietny Ród, że nie splamię jego honoru, będę przyczyniał się do wzrostu jego potęgi i nie zawiodę Was.  

Serdem oddany, 
Aurelio Paolo de Medici y Zep  

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

(30.01.2018, 20:49:32)Maurycy Orański napisał(a):  Szczerze gratuluję. Niech nasze rody wzrastają w przyjaźni. 
Cytat:![[Obrazek: 2w5TC.png]](http://funkyimg.com/i/2w5TC.png)  

Wasza Królewska Mość! 

Dziękuję serdecznie. Przyjaźń między naszymi rodami jest jak solidne i stare drzewo. Stabilna, choć nieraz miotana wichrami.  

Liczba postów: 127 
    Liczba wątków: 10

Gratulacje

/-/ 
Ludwik Tomović 
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej 

Liczba postów: 1337 
    Liczba wątków: 193

Cytat:

Wasza Katolicka Mość Pawle Karolu, 
Wasza Katolicka Mość Aureliuszu Pawle, 
Czcigodni członkowie rodu Medyceuszów i Zepów, 

raczcie przyjąć najserdeczniejsze gratulacje, płynące od królewskiego i patriarszego rodu Oranje-Nassau, z okazji powiększenia Waszej zacnej familii. Życzymy Wam, jako zaprzyjaźnionej dynastii wielu sukcesów i dalszego rozwoju. 
Obyście żyli długo i chwalili po wieki Imię naszego Pana! 

W imieniu rodu, 
(-) Wilhelm Jan Oranje-Nassau 

Wilhelm Jan Orański-Nassau 

Dziękuję serdecznie Waszej Eminencji i Książęcej Mości za gratulacje i życzenia.   

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Ja również bardzo mocno dziękuję za gratulacje i życzenia.

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

|