Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dysputa I: Grzechy Rotrii - dyskusja nad przyczynami kryzysu
(05.12.2018, 09:05:40)Nicolò Dreder napisał(a): Też i dawno temu, na stsrym forum jeszcze, zainicjowałem instytucję "opiekuna-mentora". Polegała ona na tym, że starsi stażem (a nawet najstarsi) obywatele byli dostępni dla nowicjuszy i w razie problemów pomagali im i rozwiewali ich wątpliwości. Uważam, że warto do tego wrocic chociażby z uwagi na to, że zwiększy to szansę na zatrzymanie w Rotrii nieogarniętego nowicjusza.

Bardzo byłoby to przydatne bo sam wiem, że zaadoptowanie się do rotryjskich warunków zajęło mi dużo czasu i po drodze wielu popełnionych faux - pas
(-)  Marcin Zagłoba
Odpowiedz

(05.12.2018, 02:23:35)Sylwester I napisał(a): W zasadzie był ongiś wątek dot. podstaw funkcjonowania w Stolicy Apostolskiej. Nie wiem czy który z Braci ma ku temu pamięć. W każdym razie jego istota kondensowała się wobec ogólnego wprowadzenia "co, gdzie jak i czym je" się w Rotrii Smile. Nie uważamy konceptu powrotu do tych tradycji za chybionego, a w istocie wręcz odwrotnie Smile

Mam gdzieś te pliki. Po Soborze je uaktualnię i opublikuję.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(05.12.2018, 10:11:16)Marcin Zagłoba napisał(a):
(05.12.2018, 09:05:40)Nicolò Dreder napisał(a): Też i dawno temu, na stsrym forum jeszcze, zainicjowałem instytucję "opiekuna-mentora". Polegała ona na tym, że starsi stażem (a nawet najstarsi) obywatele byli dostępni dla nowicjuszy i w razie problemów pomagali im i rozwiewali ich wątpliwości. Uważam, że warto do tego wrocic chociażby z uwagi na to, że zwiększy to szansę na zatrzymanie w Rotrii nieogarniętego nowicjusza.

Bardzo byłoby to przydatne bo sam wiem, że zaadoptowanie się do rotryjskich warunków zajęło mi dużo czasu i po drodze wielu popełnionych faux - pas

Otóż to! Sam początek w mikronacjach jest arcytrudny, a co dopiero w specyficznej Rotrii... Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.