Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informator Kościoła Powszechnego Pollinu
(31.01.2026, 16:07:14)Norbert de Catalan napisał(a):
(31.01.2026, 14:47:56)Albert Orański napisał(a): Waszą „Świątobliwość” prosiłem już prywatnie o opuszczenie Rotrii. Teraz proszę publicznie i zapewniam, że trzeci raz nie poproszę.

Na jakiej podstawie nakazuje się opuszczenie Rotrii pracownikowi Ambasady Królestwa Skarlandu?

Prosiłem, nie nakazywałem. Nie zależy nam na eskalowaniu konfliktu, który nie my rozpoczęliśmy. Jeśli gość nie jest w stanie uszanować zasad panujących w kraju, w którym przebywa, to poproszony może zostać o jego opuszczenie i ewentualny powrót, gdy ochłonie, a sytuacja się uspokoi. To krok, który poprzedza możliwość wydalenia, czy zakazu wjazdu, o którym Wasza Królewska Mość wspomniał.

W Rotrii nie tolerujemy prowokowania kłótni i zamieszek przez zagranicznych gości. Założyłem, że zachowanie JE Juana było prywatnym wybrykiem, jeśli WKM będzie szedł w próbę przypisania JE de la Cerda immunitetu dyplomatycznego, to czy powinienem traktować to zachowanie jako realizacja skarlandzkiej polityki zagranicznej wobec Rotrii?
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej
[Obrazek: 101005704499834787.png]
[Obrazek: 1438.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Jak coś, to jest wątek informacyjny KPP, nie jesteśmy stroną relacji Skarland-Rotria i wszelkich zw. z tym kwestii, więc najlepiej by było kontynuować tę dyskusję w osobnym wątku Big Grin
  • Albert
Odpowiedz

(31.01.2026, 18:52:01)Albert Orański napisał(a): W Rotrii nie tolerujemy prowokowania kłótni i zamieszek przez zagranicznych gości. Założyłem, że zachowanie JE Juana było prywatnym wybrykiem, jeśli WKM będzie szedł w próbę przypisania JE de la Cerda immunitetu dyplomatycznego, to czy powinienem traktować to zachowanie jako realizacja skarlandzkiej polityki zagranicznej wobec Rotrii?

Po pierwsze: zaznaczyłem, że JŚ Juan jest pracownikiem Ambasady Królestwa Skarlandu, nie ambasadorem więc immunitet nijak go nie dotyczy.
Po drugie: w zachowaniu JŚ Juana nie dostrzegłem wrogiego działania wobec Rotrii, wytknął jedynie to co wszyscy wiemy o polityce rotryjskiej, wskazał uczciwie różnice między kościołami i brak rotryjskiej woli do choćby zapoznania się z tymi różnicami. Owszem w paru kwestiach mógł się ugryźć w język ale co się stało to już się nie odstanie.
Po trzecie: wrogiej postawy można się dopatrzeć natomiast wśród rotryjskiej elity, eskalujące działania pewnych osób ewidentnie nikomu tu nie przeszkadzają.
(-) Norbert I de Catalán
Król Skarlandu, Acri, Agurii, Białogóry i Estelli Wschodniej, Cesarz Aztec, Tytularny Król Francji, Wielki Książę Rotrii etc...
[Obrazek: 1041.png] [Obrazek: passport-id.png]
  • Albert
Odpowiedz

(31.01.2026, 21:12:48)Vilarte napisał(a): Jak coś, to jest wątek informacyjny KPP, nie jesteśmy stroną relacji Skarland-Rotria i wszelkich zw. z tym kwestii, więc najlepiej by było kontynuować tę dyskusję w osobnym wątku Big Grin

Ja uważam zaś, że najlepiej byłoby ją zakończyć.

(31.01.2026, 21:29:21)Norbert de Catalan napisał(a): Po trzecie: wrogiej postawy można się dopatrzeć natomiast wśród rotryjskiej elity, eskalujące działania pewnych osób ewidentnie nikomu tu nie przeszkadzają.

Czcigodny Norbercie,
Niech każdy eskaluje u siebie, na swoim podwórku...
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej
[Obrazek: 101005704499834787.png]
[Obrazek: 1438.png]
  • Albert
Odpowiedz

Dobry pomysł. Niniejszym kończymy.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.