Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Księstwo Rostonii
Witam, przybywam z Księstwa Rostonii gdzie jestem Księciem. Zawitałem do was w celu nawiązania w przyszłości stosunków dyplomatycznych z Państwem Kościelnym. Księstwo Rostonii jest młodym, ale prężnie rozwijającym się państwem. Postanowiłem, że najwyższa pora by się otworzyć na mikroświat. Zastanawiałem się również nad zawarciem konkordatu, ale to rozmowa na przyszłość i większą ilość czasu Smile.
(-) Gregor I

Książę Rostonii
Odpowiedz

Witam w Stolicy Apostolskiej. Mogę prosić o drogowskaz do Waszej Książęcej Mości państwa?
Odpowiedz

Dziękuję Eminencjo za powitanie. Oto Księstwo Rostonii.
(-) Gregor I

Książę Rostonii
Odpowiedz

Szkoda, że powstają kolejne nowe państwa, a mikronauci zamiast pomóc przetrwać starym, wkładają wysiłki w budowę czegoś swojego. Sam też popełniłem takie błędy w młodości, na szczęście z nich się wyrasta. Smile
Odpowiedz

Ja na szczęście podchodzę do tej sprawy bardzo poważnie dbając o stabilny, płatny hosting i o dobrą ekipę Smile.
(-) Gregor I

Książę Rostonii
Odpowiedz

To zauważyłem. Mała Konstytucja też w porządku pod względem prawnym. Życzę powodzenia. Wink
Odpowiedz

Mała Konstytucja jest chwilowa, trwają prace nad właściwa Konstytucją. Dziękuję i czasami zapraszam do odwiedzin Smile.
(-) Gregor I

Książę Rostonii
Odpowiedz

Teraz do wątku tego zabłądziłem i już widać, że Rostonia nie istnieje. Kruchy jest żywot nowych mikronacji...
/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów

GG: 57248945
Odpowiedz

Niech się dzieje wola Nieba...  Big Grin
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

Z nią się zawsze zgadzać trzeba. Big Grin
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.