16.12.2016, 18:37:57 

(15.12.2016, 23:50:40)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): Dla mnie tamte czasy to będzie zawsze okres niewoli skarlandzkiej, a następnie niderlandzkiej.
Na szczęście to co się Tobie wydaje nie ma historycznego znaczenia. Kościół Rotrio-Niderlandzki to twój wymysł - taka nazwa nie funkcjonowała wtedy, nie jest to określenie historyczne, ani uprawniony skrót myślowy, gdyż nie ma podstaw by tamtejszy kościół nazywać niderlandzkim. Rotria tamtych czasów nie była w żaden sposób zależna od Niderlandów, z którymi łączyło ją jedynie forum, będące moją własnością. Oba kraje Niderlandy i Rotria były na jednym forum z kilku powodów - oba straciły własne fora, oba znajdowały się w stowarzyszeniu z Imperium i w tym samym czasie z tego zrezygnowały, w obu krajach byłem obywatelem. Proszę sobie przypomnieć, iż przez jakiś czas również Estella Wschodnia znajdująca się pod panowaniem Norberta Catalana była częścią forum micronatio, czy też rzucisz hasło, iż Estella była pod zaborem niderlandzkim lub moim prywatnym wpływem. Naprawdę, zastanów się czasem co mówisz...

Jego Eminencja Albert Orański 

![[Obrazek: 2ryzP.png]](http://funkyimg.com/i/2ryzP.png)