12.06.2017, 20:28:51
Cytat:Rotria, dn. 12 czerwca 2017 r.
Wasza Świątobliwość,
Jestem niezwykle rad z powodu swojej nominacji kapłańskiej. Jako prezbiter Kościoła Rotryjskiego chciałbym nie tylko sam wzrastać w wierze, lecz również prowadzić innych ku odnowie duchowej. Wobec tego zwracam się do Waszej Świątobliwości z prośbą o skierowanie mnie na służbę do jakiejś Wspólnoty, gdzie mógłbym, u boku bardziej doświadczonych kapłanów, starać się szerzyć Dobrą Nowinę i jednoczyć ludność w Kościele Rotryjskim. Mam głęboką nadzieję, że moja prośbą spotka się z aprobatą Waszej Świątobliwości i jest choć w części podobna do planów, jakie Wasza Świątobliwość miał wobec mojej osoby.
Z wyrazami szacunku i oddania,
(-) ks. Tadeusz Krasnodębski SJ
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

![[Obrazek: ?url=funkyimg.com%2Fi%2F2u81a.png]](https://images.weserv.nl/?url=funkyimg.com%2Fi%2F2u81a.png)