Liczba postów: 225
Liczba wątków: 3
Po części tego, po części tego - ale po stronie oprogramowania zrobiłem już naprawdę wszystko, co mogłem. Zmiana sposobu działania serwera (po stronie PHP, obsługiwanie go przez nginx, a nie Apache) póki co tymczasowo naprawiła sprawę.
administrator forum Państwa Kościelnego Rotria
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Eminencja von Thorn dwoi się i troi, by zapewnić prawidłowe funkcjonowanie forum. Bóg zapłać.
Ponownie - przepraszam za problemy, strona teraz powinna już STABILNIE śmigać

ustawiłem https, po http coś nam nie chce śmigać.
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Od wczoraj mam ponowne trudności w poruszaniu się po Rotrii. Każda podstrona dlugi się ładuje. Parę razy zawiesiło mi się ładowanie następnej strony
Czy to jestwina mojego komputera i inny powód
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 5
Wspomnę jedynie, że wczoraj również miałem takie "problemy".
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 2
Błąd 504 jest związany z komunikacją między serwerami, więc "rzeźbienie" na forum nie pomoże. Rzekłbym, że - o ile nie uda się dogadać z helpdeskiem - należy rozważyć możliwość zmiany hostingu.
Osobiście nadal sądzę, że to nie wina hostingu. Stare forum, znajdujące się pod adresem archiwum.rotria.boo.pl działało przez cały okres awarii zupełnie normalnie.
Przywróciłem kopię zapasową z niedzieli, godz. 1 w nocy i wgrałem bazę sprzed 20 minut. Powinno wszystko działać - jeśli nie, to się przenosimy, trudno.
Osobiście wydaje mi się, że winna jest jedna z wtyczek - ta od audio (ta, którą można zaobserwować w jednym z ostatnich wątków)
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Gdzie się wszyscy podziali?

Od wczoraj zauważyłem, że jest nas na forum coraz mniej.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Może to przez te problemy. Poza tym: ciekawe czemu tylko my dwaj zachowaliśmy awatary.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Zakładam, że tak.
Forum zostało przeinstalowane na nowo - wszystkie wtyczki muszą być dodane od nowa, proszę poustawiać avatary bo niestety coś się znowu z nimi stało. Awaryjne forum zamykam już.