Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
(14.12.2017, 09:39:03)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Bądźmy łagodni. Poza tym to nie kościół, a pałac. W pałacach renesansowych papieży nie take rzeczy się działy.
To że się działo, nie znaczy, że ma się dziać. Nieobecności wszak nie można sądzić, ale już zachowania tak. Moja sprawa była jak odszedłem do innych mikronacji bo tutaj nie miałem i nie mogłem nic robić, kogo wina ? Może i moja (brak cierpliwości), bo chcąc coś zmienić, nie mogłem, a jak chciałem wgrać się w ten duchowny system wyszła na przeciw mnie opieszałość i realioza innych - stając się duchownym na obcych ziemiach, nie wracałem.
Jak napisał Tommaso kardynałowi nie przystoi używać takich słów, jest przecież i on wzorem do naśladowania dla młodszych Braci i wiernych.
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Jak powszechnie wiadomo, zwłaszcza w Gdańsku, takie słownictwo przystoi od arcybiskupa w dół. Kardynałowi już faktycznie nie wypada.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
(14.12.2017, 19:23:26)Ametyst I Dziecię napisał(a): Jak powszechnie wiadomo, zwłaszcza w Gdańsku, takie słownictwo przystoi od arcybiskupa w dół. Kardynałowi już faktycznie nie wypada.
Słuchałem mało Leszka, ale chyba nigdy nie słyszałem jak coś podobnego mówi. Może nie słuchałem uważnie
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Bo to wszystko dzieje się w kuluarach.
Liczba postów: 140
Liczba wątków: 15
Podpiszę się pod wnioskiem Czcigodnego Tomassa Manciniego. Medici y Zep powinien zostać surowo ukarany.
x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
(14.12.2017, 16:55:48)Wilhelm Orański napisał(a): (13.12.2017, 23:32:57)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Miałem mała realioze dziś i dokumenty ws. Ludwik wydam jutro.
Czyli, znając Karola, kilka dni trzeba jeszcze poczekać :cheese:
Święta idą, w naszej uczelni to czas wielkich przygotowań... m.in. do wigilii z przywołaną wcześniej personą.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Witamy Kościół Orientyki w Rotrii, zaś biskupowi Tomovicowi gratuluję podjęcia słusznej decyzji. Historyczny dzień dla Rotrii
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Gratuluję.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji