Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WNIOSKI
Dobra nie mam siły tego usuwać. Proszę Patroarchę o zbanowanie.
Odpowiedz

Po bólu. Z pozdrowieniami od kur... rodu Montek.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Od decydowania o wydaleniu z kraju (banowaniu) jest Inkwizycja, tudzież Patriarcha. Żaden z tych organów głosu w sprawie nie zabrał, a żaden ród o banowaniu użytkowników decydować nie może.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Jakie wyzywanie! To skandal! Przecież nikogo nie wyzwałem, gdyż nie zwróciłem się do żadnej osoby z imienia i nazwiska. Możecie sobie banować usque ad mortem defecatum - nie macie do tego prawa!
x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
Odpowiedz

Może mam przybrać podobną retorykę co on wobec Twego rodu Orański, co? Kto ma go sądzić? Nieaktywny Berden?
Odpowiedz

Kompletnie nie przystoi kapłanom taka kłótnia. I to w gmachu uczelni.

Jestem w szoku, co wyprawia Guliano, bo takie słowa z ust Rotryjczyka padać nie powinny. Ale faktem jest, że wydalenie z Państwa Kościelnego nie jest możliwe bez wyroku Inkwizycji lub decyzji patriarszej. Pozostaje nam poczekać, aż ktoś podejmie kroki.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Władzę sądowniczą posiada również Patriarcha. Nie może być jednak samowolki w kwestii przyznawania banów, nawet jeśli jest za co. Od tego jest władza sądownicza, by sądzić, dając oskarżonemu szansę na obronę. Dziwne by prawnika uczyć jak wymiar sprawiedliwości powinien działać. Czy w świecie realnym zamiast zadzwonić po policję gdy widzisz, że ktoś się włamuje do sąsiada, weźmiesz siekierę i zabijesz włamywacza?

Odpowiedz

W realnym świecie są środki zapobiegawcze jak zatrzymanie czy tymczasowe aresztowanie by szkodnik nie szkodził do momentu osądzenia.

Rozumiem Albercie, że kloaczny język Montiniego bliski jest niderlandzkim pałacom, ale nie życzę sobie takich odzywek twojego przyjaciela na Uniwersytecie.
Odpowiedz

Nie będę schodził do Twojego poziomu wdając się w tak niską polemikę. Nikt nie będzie rozdawał banów jak leci i według własnych humorów. W tym temacie nie ma dyskusji.

Odpowiedz

Niższego poziomu niż prezentuje Twój przyjaciel nie ma. A skoro chcesz go chronić, to wiadomo, że zbyteczne jest czekanie na decyzję Patriarchy, gdyż wiadomo jaka będzie. Szkoda, bo przez to wątki uniwersyteckie będą pozamykane.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.