Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ipanienko to piękne, polskie kresowe nazwisko. I wszystko jasne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Można zjeść trochę migdałów u was?
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
W "Karczmie u Jankiela" odbyła się zabawa z okazji otrzymania przez Toskanię niepodległości oraz z okazji wyboru Ojca Świętego Piotra. Z szacunku dla chrześcijan, przełożono ją na dziś, aby nie naruszać powagi Środy Popielcowej.
Najważniejszym punktem zabawy było odegranie utworu "Mazal Tov". Słowa te oznaczają bowiem szeroko pojęte dobre życzenie przy ważnej i wielkiej okazji.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Gagik Bagratyda
Liczba postów: 609
Liczba wątków: 83
W " Karczmie u Jankiela " Siedział również niedawno Wyświęcony Diakon Tymoteusz Piechota, Postanowił że Zamieszka w Florencji u swojego Przyjaciela Jego Eminencji Kard. Aureliusza Medyceusza Zepa.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
(18.02.2021, 13:02:47)Tymoteusz Piechota napisał(a): W " Karczmie u Jankiela " Siedział również niedawno Wyświęcony Diakon Tymoteusz Piechota, Postanowił że Zamieszka w Florencji u swojego Przyjaciela Jego Eminencji Kard. Aureliusza Medyceusza Zepa.
To prawda. Wiemy, że ksiądz kardynał wielokrotnie bronił czcigodnego diakona przed wydaleniem z Rotrii.
Liczba postów: 609
Liczba wątków: 83
Tak , to Prawda.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(18.02.2021, 13:05:21)Piotr napisał(a): (18.02.2021, 13:02:47)Tymoteusz Piechota napisał(a): W " Karczmie u Jankiela " Siedział również niedawno Wyświęcony Diakon Tymoteusz Piechota, Postanowił że Zamieszka w Florencji u swojego Przyjaciela Jego Eminencji Kard. Aureliusza Medyceusza Zepa.
To prawda. Wiemy, że ksiądz kardynał wielokrotnie bronił czcigodnego diakona przed wydaleniem z Rotrii.
A więc zostałem "tym złym", nie będę mówił kto od razu chciał zbanować Wielebnego Piechotę
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Mam wrażenie, że Wasza Eminencja jest z jakiegoś powodu rozgoryczony i dlatego zdenerwowała go uwaga ogólna, według mnie nie odnosząca się do Waszej Eminencji bardziej, niż do np. Jego Świątobliwości.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Mikołaj Dreder
Ta uwaga była do nas, fakt. Ale przypomnieliśmy sobie - tak, jak Pan Jezus powiedział - żeby przebaczać 77 razy. I daliśmy szansę diakonowi Piechocie. Mamy nadzieję, że nas nie zawiedzie. Jeśli zawiedzie, ściągnie na siebie anatemę i już do Rotrii wstępu mieć nie będzie.
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
18.02.2021, 16:53:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.02.2021, 16:57:15 przez Taddeo Piccolomini.)
(18.02.2021, 16:18:22)Gagik Bagratyda napisał(a): Mam wrażenie, że Wasza Eminencja jest z jakiegoś powodu rozgoryczony i dlatego zdenerwowała go uwaga ogólna, według mnie nie odnosząca się do Waszej Eminencji bardziej, niż do np. Jego Świątobliwości.
Jak Jego Eminencja rozgoryczony miałby być; uśmiechnięty, bródkę zapuścił taką ładną od czasu pontyfikatu
W ogóle zauważyłem, że osoby radosne lubią kapelusze