Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma "U Jankiela"
Ipanienko to piękne, polskie kresowe nazwisko. I wszystko jasne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Można zjeść trochę migdałów u was?
Odpowiedz

W "Karczmie u Jankiela" odbyła się zabawa z okazji otrzymania przez Toskanię niepodległości oraz z okazji wyboru Ojca Świętego Piotra. Z szacunku dla chrześcijan, przełożono ją na dziś, aby nie naruszać powagi Środy Popielcowej. 
Najważniejszym punktem zabawy było odegranie utworu "Mazal Tov". Słowa te oznaczają bowiem szeroko pojęte dobre życzenie przy ważnej i wielkiej okazji.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

W " Karczmie u Jankiela " Siedział również niedawno Wyświęcony Diakon Tymoteusz Piechota, Postanowił że Zamieszka w Florencji u swojego Przyjaciela Jego Eminencji Kard. Aureliusza Medyceusza Zepa.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(18.02.2021, 13:02:47)Tymoteusz Piechota napisał(a): W " Karczmie u Jankiela " Siedział również niedawno Wyświęcony Diakon Tymoteusz Piechota,  Postanowił że Zamieszka w Florencji u swojego Przyjaciela Jego Eminencji Kard. Aureliusza  Medyceusza Zepa.

To prawda. Wiemy, że ksiądz kardynał wielokrotnie bronił czcigodnego diakona przed wydaleniem z Rotrii.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Tak , to Prawda.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(18.02.2021, 13:05:21)Piotr napisał(a):
(18.02.2021, 13:02:47)Tymoteusz Piechota napisał(a): W " Karczmie u Jankiela " Siedział również niedawno Wyświęcony Diakon Tymoteusz Piechota,  Postanowił że Zamieszka w Florencji u swojego Przyjaciela Jego Eminencji Kard. Aureliusza  Medyceusza Zepa.

To prawda. Wiemy, że ksiądz kardynał wielokrotnie bronił czcigodnego diakona przed wydaleniem z Rotrii.

A więc zostałem "tym złym", nie będę mówił kto od razu chciał zbanować Wielebnego Piechotę  Tongue
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Mam wrażenie, że Wasza Eminencja jest z jakiegoś powodu rozgoryczony i dlatego zdenerwowała go uwaga ogólna, według mnie nie odnosząca się do Waszej Eminencji bardziej, niż do np. Jego Świątobliwości.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Ta uwaga była do nas, fakt. Ale przypomnieliśmy sobie - tak, jak Pan Jezus powiedział - żeby przebaczać 77 razy. I daliśmy szansę diakonowi Piechocie. Mamy nadzieję, że nas nie zawiedzie. Jeśli zawiedzie, ściągnie na siebie anatemę i już do Rotrii wstępu mieć nie będzie.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(18.02.2021, 16:18:22)Gagik Bagratyda napisał(a): Mam wrażenie, że Wasza Eminencja jest z jakiegoś powodu rozgoryczony i dlatego zdenerwowała go uwaga ogólna, według mnie nie odnosząca się do Waszej Eminencji bardziej, niż do np. Jego Świątobliwości.

Jak Jego Eminencja rozgoryczony miałby być; uśmiechnięty, bródkę zapuścił taką ładną od czasu pontyfikatu Big Grin

W ogóle zauważyłem, że osoby radosne lubią kapelusze Wink
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.