Liczba postów: 1337
    Liczba wątków: 193

Sprawdź jeszcze na testowym koncie, czy można zmieniać sygnaturę, słyszałem że z tym też są jakieś problemy...

Wilhelm Jan Orański-Nassau

Liczba postów: 225
    Liczba wątków: 3

Nie, to już wyjaśnione. Osoba po prostu ustawiła sobie jako domyślną grupę, w której ustawieniach nie została zaznaczona możliwość edycji swojej sygnatury. To już jest naprawione.
ps. tajemnicze niepojawianie się postów z działu szczytu w nowej treści na górze zostało już naprawione.

administrator forum Państwa Kościelnego Rotria

Liczba postów: 129
    Liczba wątków: 11

Rotria, wieczne miasto jak dawno me oczy nie widziały piękna stolicy Kościoła. Don Felipe obleczony w czarny okurzony płaszcz podziwiając Piazza Navona  kroczy w kierunku karczmy. Gdy już przekroczył próg karczmy zamówił wino i rzekł do współbraci.
Najdrożsi Bracia. Długo mnie nie było gdyż ma natura skłania mnie do ciągłej podróży. Jednak nastał czas gdzie pragnę się zatrzymać i poświęcić czas pracy w mej nowej ojczyźnie gdyż stara przestała istnieć. Wten sposób straciłem dom i majatek. Wielu jednak widziało niedolę Skarlandu, który od upadku Imperium pogrążył się w jeszcze większym kryzysie. Różnica wizji państwa rozbiła jedność w Skarlandzie. Nie miej pragnę podziękować Jego Wysokości Norbertowi za wkład włożony w budowę Skarlandu oraz za ciekawą zabawę jakiej uraczyłem przebywając w jego iberyjskim państwie.
Widzę, że i w Rotrii sporo się dzieję , a Szczyt Vaarlandu i Orientyki jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Choć zdążyłem się zorientować, że jego obrady trochę osłabły na mocy. Brak delegacji RON oraz upadek Skarlandu umniejszają rangę tego wydarzenia, dlatego warto pomyśleć czy kontynuować obrady. Nie zgodzę się jednak z opinią  Señor Otto von Tellera, gdyż Kongres Orientyki w Trizopolis nie wniesie nic nowego.

/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
![[Obrazek: 2ryzP.png]](http://funkyimg.com/i/2ryzP.png)

Liczba postów: 1337
    Liczba wątków: 193

Witam, Bracie Filipie. Mam nadzieję, że tym razem zawitał Czcigodny do nas na nieco dłużej.
Większość z nas, w tym i ja, ubolewamy nad upadkiem Królestwa Skarlandu, z którym łączyły Rotrię dobre stosunki. Tak jak wspomniałem w nocie, którą wystosowałem do JKM Norberta, Skarland choć zgasły, żyć będzie w naszej pamięci.

Wilhelm Jan Orański-Nassau

(10.03.2017, 15:31:51)Wilhelm Orański napisał(a):  Witam, Bracie Filipie. Mam nadzieję, że tym razem zawitał Czcigodny do nas na nieco dłużej.
Większość z nas, w tym i ja, ubolewamy nad upadkiem Królestwa Skarlandu, z którym łączyły Rotrię dobre stosunki. Tak jak wspomniałem w nocie, którą wystosowałem do JKM Norberta, Skarland choć zgasły, żyć będzie w naszej pamięci.
Słuszne słowa Wasza Eminencjo. Pragnę również pogratulować nowemu purpuratowi, cieszy mnie niezmiernie, że nasz Kościół rośnie w siłę. Mam też nadzieję, że Jego Świątobliwość szybko wróci do sprawowania rządów i przychylnie spojrzy na moją osobę gdyż trochę zaniedbałem moje obowiązki. Z racji, że straciłem urząd Gonfaloniera pozostała mi funkcja Jałmużnika lecz nie do końca wiem jak ten urząd powinien funkcjonować.

Książę Palestriny

Liczba postów: 1782
    Liczba wątków: 236

Mogę Bracie oddać Ci urząd Gonfaloniere, bo ja na wojsku nie znam się zupełnie.

(10.03.2017, 22:00:53)Paulo della Chiesa napisał(a):  Mogę Bracie oddać Ci urząd Gonfaloniere, bo ja na wojsku nie znam się zupełnie.
Byłbym niezmiernie wdzięczy, ponieważ kwestie wojsk nie są mi obce. 
Jeśli zaś chodzi o Skarland władze Stolicy Apostolskiej powinny podjąć starania by Księstwo Urbino wróciło do macierzy czyli pod zwierzchnictwo Państwa Kościelnego. W obecnej sytuacji należy pamiętać, że Urbiono było integralną częścią Państwa Kościelnego Rotria.

Książę Palestriny

Liczba postów: 1782
    Liczba wątków: 236

Oczywiście, że tak. Skontaktuj się Bracie w takim wypadku z Eminencją Regentem.

(10.03.2017, 22:21:44)Paulo della Chiesa napisał(a):  Oczywiście, że tak. Skontaktuj się Bracie w takim wypadku z Eminencją Regentem.
Dziękuję Bracie. 

Książę Palestriny

Liczba postów: 989
    Liczba wątków: 43

Co do Urbino to o tym zdecyduje Książe Marek jako jedyny aktywny spadkobierca.
Co do gonfaloniera toście się bracie Paolo chyba już tego stanowiska zrzekli. Czyż nie?

Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji