Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Wasza Świątobliwość,
Wasze Ekscelencje,
Czcigodni Dostojnicy i Obywatele!
Niech będzie mi wolno złożyć w imieniu Trizondalu oraz jego mieszkańców najserdeczniejsze życzenia z okazji wyboru Pasterza Kościoła, liczymy, że braterskie stosunki między Naszymi Narodami zostaną zachowane, a współpraca będzie pogłębiona.
Z wyrazami szacunku i z prośbą o błogosławieństwo,
(-)ATPotocki
Adrian Trydencki y Potocki
Ambasador Trizondalu
Michelangelo Farnese
Niezarejestrowany
Wasza Ekscelencjo!
My również wyrażamy nadzieje na pogłębianie relacji z Trizondalem, a także dostrzegamy potencjał tamtejszej Owczarni oraz zapał wiernych.
Z apostolskim błogosławieństwem,
(-) Alexander IV, P.P.
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
Wnioskuje o powołania w życie Muzeum Narodowego z wystawami obrazów z motywami biblijnymi i wizerunkami świętych Kościoła Rotryjskiego.
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Popieram odrodzenie Muzeum i może proponuje Brata Mateusza na jego kusztosza. Jeśli zechce.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
(30.12.2015, 22:11:54)Mateusz Adam Sartoneskorší link napisał(a):Wnioskuje o powołania w życie Muzeum Narodowego z wystawami obrazów z motywami biblijnymi i wizerunkami świętych Kościoła Rotryjskiego.
(31.12.2015, 00:37:00)Severino Castiglioni link napisał(a):Popieram odrodzenie Muzeum i może proponuje Brata Mateusza na jego kusztosza. Jeśli zechce.
Czemu nie? Tymi sprawami zajmuje się Mecenas Patriarszy w osobie Brata Leonarda della Popoly. Do niego należy zwracać się w tej sprawie. Jeśli będzie on takiemu pomysłowi przychylny i wyrazi dla niego aprobatę, ukaże się odpowiednia dokument Kurii.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Czcigodny Wicekanclerzu,
chyba zaszła mała pomyłka. :
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
Jeśli przyjdzie taka potrzeba, przyjmę stanowisko kustosza.
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
(30.12.2015, 12:30:52)Karol Medycejski link napisał(a):Cytat:Owszem, stąd proponuję udział wszystkich obywateli.
A ja wciąż jednak będę obstawał przy rozwiązaniu z orzeczeniem sądu. Gremia złożone z duchownych, jak już zauważyliśmy, są ciałami politycznymi lub politykującymi, natomiast co do ogółu obywateli - po pierwsze, problemy mogłoby się pojawić w przypadku konieczności uzyskania kworum (zależnie od jego ustalonej wielkości), a także z tego powodu, iż ogół obywateli jednak zazwyczaj także należy do któregoś z tzw. "stronnictw" (jak wszyscy dobrze wiemy, znając historię Rotrii). Dlatego właśnie optuję za rozwiązaniem z Trybunałem Sygnatury Apostolskiej, który owszem - również nie daje gwarancji, jednak przy założeniu (o którym pisałem wcześniej), że Trybun jest jednak biegły w prawie i jest osobą niezależną i niezawisłą, a także "niepolitykującą", to takie stwierdzenie (o nieaktywności Patriarchy) byłoby obarczone najmniejszym ryzykiem nielegalnego zdjęcia z tronu.
Jeśli to założenie zyska poparcie społeczne, to ja osobiście nie będę miał żadnych zastrzeżeń. Scedowanie tych obowiązków na obywateli wynikało z tego, że obywatele najczęściej nie pałają zbytnim zaufaniem w tak drażliwych kwestiach do władz, w tym także tych sądowniczych. Ale jeśli takie rozwiązanie zyska swoją aprobatę, to ja gotów jestem je poprzeć
Cytat:PS Przydałoby się nieco rozszerzyć limit znaków w podpisie (w stopce), no chyba, że to celowe działanie prewencyjne przed "łowcami" tytułów
.
Przekazane
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
A nie czasem xiądz Carlo jest Mecenasem?
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
;D Ale wpadka. Rzeczywiście, x. Carlo jest Mecenasem.
Jego Eminencja Albert Orański