Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I Obrady Signorii Rotryjskiej
Może zatem należałoby uporządkować obecne forum, a dla dzielnic, budynków i miast utworzyć osobny dział, w którym prowadzona będzie taka narracja?
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Wasza Świątobliwość,
Szlachetni Panowie,

Na wstępie chcę podziękować Jego Świątobliwości za powołanie do Signorii Rotryjskiej - duże to było dla mnie zaskoczenie, bo w Rotrii dotąd nie działałem za często. Postaram się jednak wywiązać jak najlepiej z obowiązków członka Signorii.
Jeśli chodzi o forum - tak jak przedmówcy, uważam, że dzielenie go w całości według dzielnic Państwa Kościelnego nie jest konieczne. Jego obecny wygląd wydaje mi się wystarczający; forum jest czytelne, a układ działów nie zaburza narracji.
Z kolei koncepcja podana przez Waszą Świątobliwość w poprzednim poście jest całkiem ciekawa, pytanie tylko: czy taka narracja w ogóle zda egzamin? Podczas gdy w jednych dzielnicach życie będzie kwitnąć (tj. aktywność będzie wysoka), pozostałe wkrótce zaczną leżeć odłogiem i straszyć pustką. Co do mapy, którą przygotowuje J. Eks. Karol Wawrzyniec, przydałoby się, by na forum znalazł się niedługo do niej odnośnik - tak, by każdy odwiedzający Rotrię mógł ją zobaczyć.
[Obrazek: b1f388c89f0589501035543af57d254c.png]
Odpowiedz

(04.02.2018, 03:03:45)Orjon von Thorn-Surma napisał(a): Pomysł z działami dotyczącymi dzielnic jest ciekawy, ale obawiam się właśnie tego, co przedmówcy - że zmniejszy to znacznie czytelność forum. Czy nie lepiej byłoby utworzyć takie działy dzielnic, ale w nich, zamiast kolejnych działów, tworzyć po prostu wątki dla każdego budynku z osobna? Myślę, że byłby to o wiele lepszy pomysł.

Co do chatu/shoutboksa - można go wprowadzić, jeśli jest taka potrzeba.

A mnie podoba się ta koncepcja Eminencji Surmy. Być może zdałaby egzamin.
Odpowiedz

A więc może nie tyle mapa, co "Rotryjski rozkład jazdy" czyli co, gdzie, z czym i z kim jeść.

A więc:

APOSTOLSKIE MIASTO ROTRIA
WELIA
- Bazylika św. Pawła na Wzgórzu Welijskim;
- Pałac Apostolski;

--- Acta Apostolicae Sedes;
--- Heroldia Patriarsza;
--- Bibliotheca Apostolica;

LATERAN
- Bazylika św. Jana na Lateranie, wraz z kaplicą Sykstyńską;
- Pałac Laterański, jako siedziba inkwizycji;
- Piazza Navona;
- Mieszkania i pałace arystokracji;
KWIRYNAŁ
- Pałac Kwirynalski, jako siedziba Kurii Rotryjskiej;
- Pałac Kamerlinga;
- Skarbiec Apostolski;
- Mecenat Patriarszy;
- Mieszkania mieszkańców oraz przedstawicielstwa zagraniczne;
KAPITOL (LUB BRZEGI BISHOFU)
- Zamek św. Anioła z Signorią;
- Uniwersytet Rotryjski;
- Muzeum Narodowe;
--- Konserwatorium Cantores Lateranensis;
- Seminarium Duchowne;
PRZEDMURZE ROTRYZMU
- Koszary Gwardii Apostolskiej;

MIASTO TRYDENT
-
 Pałac Arcybiskupi;
- Archikatedra św. Wergiliusza;

MEDIOLAN
FLORENCJA

SIENA etc.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Podoba mi się ta mapa.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Dokładnie o coś takiego mi chodziło Smile

Odpowiedz

Mnie też. To całkiem dobre rozwiązanie.
Odpowiedz

Szanowni, swoją propozycję jestem w stanie przedstawić najprędzej we wtorek, więc jeżeli można z nową mapą poczekać, to w ten dzień pojawi się moja mapa.
Odpowiedz

Wasza Świątobliwość,

Przede wszystkim chciałbym wyrazić uznanie dla decyzji o utworzeniu Signorii. Nie mam wątpliwości, że taki organ doradczy, na dodatek mający możliwość realnego wpływu na losy Państwa Kościelnego poprzez podejmowanie ustaw i uchwał, jest dobrym pomysłem, który w znaczny sposób ułatwi sprawowanie władzy Waszej Świątobliwości. Dziękuję również za powołanie mnie w skład parlamentu - żywię głęboką nadzieję, że moja rada wpłynie na rozwój Rotrii.

Jeśli natomiast chodzi o propozycję reorganizacji, myślę, że najważniejszą kwestią jest to, aby najbardziej zaangażowani mieszkańcy Państwa Kościelnego mogli się w niej odnaleźć. Ja pojawiam się wciąż jako gość, ale jeśli osobom przebywającym tu na stałe i uznającym Rotrię za swoją ojczyznę nowy układ się podoba, powinien zostać wprowadzony.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Proponuję więc głosowanie. Kto popiera pomysł Jego Eminencji Carlosa i wyraża aprobatę, by wcielił On go w życie, niech będzie łaskaw wyrazić tutaj swoje poparcie. Kto jest przeciw, niech również zabierze głos.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.