Liczba postów: 359 
    Liczba wątków: 29

Ja, Tommaso Mancini, przysięgam uroczyście wierność Patriarsze Rotrii, posłuszeństwo wobec praw Państwa Kościelnego i poszanowanie jego wartości. Przysięgam sumiennie wykonywać swe obowiązki kierując się dobrem Państwa Kościelnego Rotria oraz jego obywateli, dbając i szanując interes państwa i jego mieszkańców a w chwilach najwyższej potrzeby być podporą i fundamentem sprawiedliwości, praworządności i oddania Państwu Kościelnemu Rotria, Patriarsze i jego mieszkańcom"

Sua Altezza Serenissima 
Alberto Tommaso 
Duca di Parma 

Liczba postów: 74 
    Liczba wątków: 14

Ja Leonardo Mario della Popoly przysięgam uroczyście wierność Patriarsze Rotrii, posłuszeństwo wobec praw Państwa Kościelnego i poszanowanie jego wartości. Przysięgam sumiennie wykonywać swe obowiązki kierując się dobrem Państwa Kościelnego Rotria oraz jego obywateli, dbając i szanując interes państwa i jego mieszkańców a w chwilach najwyższej potrzeby być podporą i fundamentem sprawiedliwości, praworządności i oddania Państwu Kościelnemu Rotria, Patriarsze i jego mieszkańcom. Tak mi dopomóż Boże i męczennicy.

Giuseppe Bertelli  

Niezarejestrowany 

Cytat:Apostolskie Miasto Rotria, dnia XIX miesiąca XII Roku Pańskiego MMXV 

Wnioskodawca:  
prof. zw. dr hab net. Giuseppe Guliano margrabia Bertelli 
Posiadane obywatelstwa: skarlandzkie, bialeńskie  
Pełnione funkcje: Marszałek Parlamentu - Trzecia Osoba Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego, wykładowca akademicki w Skarlandzie, Mąż Stanu w Bialenii 

Treść wniosku: 

Będąc świadomym praw i obowiązków wynikających z przyjęcia obywatelstwa Państwa Kościelnego Rotria, niniejszym wnioskuję o jego nadanie, deklarując chęć i gotowość do współtworzenia, umacniania i rozwijania Patrymonium Świętego Pawła, zgodnie z jego prawem i tradycją, wspierając legalne władze we wszystkich działaniach, które w zgodzie z moim własnym sumieniem uznać mogę za korzystne i potrzebne dla dalszego bytu wspólnoty rotryjskiej. 
Wobec powyższego liczę na pozytywne rozpatrzenie niniejszego wniosku poprzez nadanie mojej osobie statusu obywatela. 

Z wyrazami rewerencji, 
/-/ prof. zw. dr hab net. Giuseppe Guliano Bertelli  
[/quote]

Liczba postów: 59 
    Liczba wątków: 2

Apostolskie Miasto Rotria dnia XXVIII miesiąca II  Roku Pańskiego MMXVI 
Wnioskodawca :  
Jan Lubomirski , pan na Korsuniu 
Obywatelstwa :  
polskie , abachaskie , bialeńskie 
Pełnione funkcje : Komisarz Miast Królewskich , Książe Sofii 
Treść wniosku :  
Będąc świadom praw i obowiązków  wynikających z przyjęcia obywatelstwa Państwa Kościelnego Rotria, niniejszym wnioskuję , o jego nadanie, deklarując chęć i gotowość do współtworzenia , umacniania i rozwijania Patrymonium Świętego Pawła , zgodnie z jego prawem i tradycją, wspierając legalne władze wewszystkich działaniach, które w zgodzie z moim własnym sumieniem uznać mogę za korzystne i potrzebne dla dalszego bytu  wspólnoty rotryjskiej. 
Wobec powyższego liczę na pozytywne rozpatrzenie niniejszego wniosku poprzez nadanie mojej osobie statusu obywatela.

Jan Lubomirski, herbu Wąż, pan na Korsuniu , Komisarz Miast Królewskich, Książę Sofii, członek pocztu hetmańskiego.

Juan José de Villagómez  

Niezarejestrowany 

Cytat:

Szanowny Panie Lubomirski 

Jego Świątobliwość przyjął wniosek do rozpatrzenia. Decyzja Jego Świątobliwości zostanie ogłoszona wkrótce. 

W imieniu Jego Świątobliwości Patriarchy  
(+) Juan José de Villagómez 
Wikariusz Generalny 

Liczba postów: 65 
    Liczba wątków: 5

Cytat:Wnioskodawca  
Stanisław von Tauer. 

Obywatelstwa: 
RON 

Pełnione funkcje: 
Marszałek Koronny, Strażnik łęczycki (w Rzplitej) 

Treść wniosku: 
Chce, jako wierny Kościoła Rotryjskiego, przywrócić dawną świetność Patrymonium Świętego Pawła. Odczuwam także, powołanie do bycia duchownym, studiowania na UR w przypadku gdy w Rzplitej nie powstanie na UK Wydział Teologii. Moim pierwszym krokiem do obu tych celów ma być uzyskanie obywatelstwa rotryjskiego.  

/-/ Stanisław von Tauer   

Liczba postów: 10 
    Liczba wątków: 1

(18.12.2015, 14:50:12)Juan José de Villagómez link napisał(a):  Cytat:Apostolskie Miasto Rotria, dnia XIX miesiąca IV Roku Pańskiego MMXVI 

Wnioskodawca: 
Raffaele Biagioli 

Posiadane obywatelstwa: brak 
Pełnione funkcje: brak 

Treść wniosku: 

Jako zainteresowany udziałem w życiu Rotrii pragnę wypełniać swoje obowiązki, jako obywatel w sposób formalny. 

Z wyrazami rewerencji, 
Raffaele Biagioli 

Liczba postów: 891 
    Liczba wątków: 148

Signore Biagioli, 

przyjmujemy Wasz wniosek i rozpatrujemy go pozytywnie. Witamy w rodzinie obywateli Państwa Kościelnego Rotria. 

(+) Leon III

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 

Liczba postów: 10 

Ja, Raffaele Biagioli, zwykły poddany przysięgam uroczyście wierność Patriarsze Rotrii, posłuszeństwo wobec praw Państwa Kościelnego i poszanowanie jego wartości. Przysięgam sumiennie wykonywać swe obowiązki kierując się dobrem Państwa Kościelnego Rotria oraz jego obywateli, dbając i szanując interes państwa i jego mieszkańców a w chwilach najwyższej potrzeby być podporą i fundamentem sprawiedliwości, praworządności i oddania Państwu Kościelnemu Rotria, Patriarsze i jego mieszkańcom. Tak mi dopomóż Bóg.

Liczba postów: 7 

Cytat:Apostolskie Miasto Rotria, dzień XXIII miesiąca V Roku Pańskiego MMXVII  

Wnioskodawca: 
Giovanni Borgia 

Obywatelstwa: 
brak 

Pełnione funkcje: 
brak  

Treść wniosku: 
Pragnę czynem i słowem działać na rzecz rozwoju i powodzenia misji apostolskiej Kościoła Rotryjskiego. Chcę wspomóc Jego Świątobliwość i innych hierarchów w prowadzeniu tej misji. Równocześnie pragnę pogłębiać swoją wiedzę, w związu z czym noszę się z zamiarem poświęcenia karierze naukowej na UR. 

Z uwagi na powyższe proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku. 

Z wyrazami dogłębnego szacunku 
Giovanni Borgia   

|