Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al Bazar - centrum rotryjskiego krawiectwa
Wracając do tej dyskusji muzycznej, to zacząłem dziś słuchać więcej Andrzeja Zauchy i odkryłem ze zdziwieniem, że tego ostatnio potrzebowałem i szukałem. Jakiż to genialny jazz! Znałem do tej pory w zasadzie tylko "Czarnego Alibabę" i "Byłaś serca biciem". Teraz słucham sobie innych nagrań i jestem zachwycony. Genialna lekkość śpiewania i ta radość w głosie, połączona z takim cwaniactwem.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Jazz to trochę za mało powiedziane. U Zauchy jest też R&B, pop i nawet rockowe brzmienia. Generalnie niesamowicie utalentowany artysta, który miał zadatki na zostanie polskim Franco Battiato (którego serdecznie polecam posłuchać), bo też lubił bawić się stylami i konwencjami. Wprawdzie oni nigdy nie reprezentowali tego samego gatunku muzycznego, ale myślę, że to jest dość trafne porównanie w tym kontekście.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • śp. Stefan II
Odpowiedz

(19.01.2021, 22:21:39)Karol Medycejski napisał(a): Jazz to trochę za mało powiedziane. U Zauchy jest też R&B, pop i nawet rockowe brzmienia. Generalnie niesamowicie utalentowany artysta, który miał zadatki na zostanie polskim Franco Battiato (którego serdecznie polecam posłuchać), bo też lubił bawić się stylami i konwencjami. Wprawdzie oni nigdy nie reprezentowali tego samego gatunku muzycznego, ale myślę, że to jest dość trafne porównanie w tym kontekście.

To prawda. Nie mogę przestać słuchać tego utworu. Genialna warstwa muzyczna i tekstowa. Dla mnie (może tak tylko ja interpretuję) jest wspaniałym erotykiem. Pewnie feministki się nie zgodzą. Wink

Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.