Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konklawe 19 XII MMXV
Tak, zgadzam się.

Skoro został tylko jeden kandydat, to czy nie lepiej zastosować metodę inspiracji?

Ja, elektor Pio di Falco, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!

Czcigodny Bracie,

Metodę głosowania zarządza przewodniczący obrad. Faktycznie, przez założenie, że mamy tylko jednego kandydata, to może ulec to zmianie. Jednak jeśli tak się stanie, to z pewnością Brata poinformuję.

Najpierw niestety i tak musimy zaczekać, co postanowi Rada Regencyjna ws. dopuszczenia Brata Tommasa i Brata Marka do obrad. Jeśli owi Bracia zostaną dopuszczeni, to należy przyznać im możliwość potwierdzenia obecności, zgłoszenia kandydata i w następstwie dopiero - głosowania Smile
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior

Ich dopuszczenie to byłaby kpina z konklawe.

Czcigodni Bracia,
wznawiam obrady konklawe.

Przychylając się do wniosku Brata Pio di Falco, zmieniam formułę głosowania na inspirację. A zatem rozpoczynamy głosowanie następującą formułą: "Ja elektor… (imię elektora) ogłaszam elektora… (imię elektora nominowanego) Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!".

Ja osobiście oddam głos jako ostatni, rozstrzygając o wyniku konklawe. Wymagana większość to 2/3.
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior

Ja, elektor Juan José de Villagómez, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!

Ja, elektor Pio di Falco, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!

Ja, elektor Albert Wilhelm van Oranje-Nassau, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Gubernator Generalny
[Obrazek: 101005704499835533.png]
[Obrazek: 1438.png]

Ja, Fernando Álvarez d'Este y Córdoba , ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
[Obrazek: 65.gif]

Ja, Leonardo Mario della Popoly, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.