Michelangelo Farnese
Niezarejestrowany
Liczba postów: 1706
Liczba wątków: 236
Skoro został tylko jeden kandydat, to czy nie lepiej zastosować metodę inspiracji?
Ja, elektor Pio di Falco, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
Liczba postów: 642
Liczba wątków: 82
Czcigodny Bracie,
Metodę głosowania zarządza przewodniczący obrad. Faktycznie, przez założenie, że mamy tylko jednego kandydata, to może ulec to zmianie. Jednak jeśli tak się stanie, to z pewnością Brata poinformuję.
Najpierw niestety i tak musimy zaczekać, co postanowi Rada Regencyjna ws. dopuszczenia Brata Tommasa i Brata Marka do obrad. Jeśli owi Bracia zostaną dopuszczeni, to należy przyznać im możliwość potwierdzenia obecności, zgłoszenia kandydata i w następstwie dopiero - głosowania
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Ich dopuszczenie to byłaby kpina z konklawe.
Liczba postów: 642
Liczba wątków: 82
Czcigodni Bracia,
wznawiam obrady konklawe.
Przychylając się do wniosku Brata Pio di Falco, zmieniam formułę głosowania na inspirację. A zatem rozpoczynamy głosowanie następującą formułą: "Ja elektor… (imię elektora) ogłaszam elektora… (imię elektora nominowanego) Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!".
Ja osobiście oddam głos jako ostatni, rozstrzygając o wyniku konklawe. Wymagana większość to 2/3.
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Juan José de Villagómez
Niezarejestrowany
Ja, elektor Juan José de Villagómez, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
Ja, elektor Pio di Falco, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
Liczba postów: 1235
Liczba wątków: 212
Ja, elektor Albert Wilhelm van Oranje-Nassau, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Gubernator Generalny
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 67
Ja, Fernando Álvarez d'Este y Córdoba , ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 14
Ja, Leonardo Mario della Popoly, ogłaszam elektora Michelangela Farnese Nowym Patriarchą i Biskupem Rotrii!