Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dyskusja ogólnonarodowa
Mater Dei! A kto tu nas odwiedził. Smile Witamy serdecznie @Taddeo Piccolomini
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

[Obrazek: LCMMSkW.png]
Odpowiedz

Wielkie Księstwo Antwerpii leży obecnie na ziemiach dawnych Niderlandów? Zastanawia nas gdzie w takim razie leżało Wielkie Księstwo Oranii, które można znaleźć w archiwum Rotrii w Pałacu Apostolskim... Czy obejmowało ono ziemie daw. Niderlandów?

Odpowiedz

Wielkie Księstwo tylko część Niderlandów. A księstwo Oranii łączyło Antwerpię i Mediolan pod rządami mojego ojca
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

(10.08.2025, 23:51:14)Maurycy Orański napisał(a): Wielkie Księstwo tylko część Niderlandów. A księstwo Oranii łączyło Antwerpię i Mediolan pod rządami mojego ojca
Mediolan jest obecnie Marchią i należy do Prześwietnego Markiza Mediolanu, Ametysta Faradobusa.
Ale jeśli dobrze rozumiemy, to Wielkie Księstwo Oranii składało, lub też składać się może obecnie z ziem dawnych Niderlandów, z wyłączeniem ziem Wielkiego Księstwa Antwerpii, czyli niepodległego państwa pod zarządem Jego Wielkoksiążęcej Mości Mikołaja Dredera. Smile

Odpowiedz

Mogłoby. W przypadku gdybyśmy zajęli tereny Niderlandów które obecnie są puste.
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
  • Albert
Odpowiedz

(11.08.2025, 08:55:37)Maurycy Orański napisał(a): Mogłoby. W przypadku gdybyśmy zajęli tereny Niderlandów które obecnie są puste.

To prawda. Ale znowu takie zajmowanie OBPP Vaarlandu to wymaga zgody innych państw kontynentu...

Odpowiedz

Zagospodarujmy własne poletka nim zabierzemy się za obce.
Chodź nie przeczę że odzyskanie dziedzictwa po matce (Belgii) by mi się uśmiechało.XD
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
  • Albert
Odpowiedz

(11.08.2025, 16:57:04)Maurycy Orański napisał(a): Zagospodarujmy własne poletka nim zabierzemy się za obce.
Chodź nie przeczę że odzyskanie dziedzictwa po matce (Belgii) by mi się uśmiechało.XD

To w takim razie zobaczymy... Może w niedalekiej przyszłości... Może by to była wtedy dobra okazja do przetestowania armii gdy już powstanie. Big Grin

Odpowiedz

Ja nie wiem czy my się chcemy spotkać ze skarlandzką gwardią. Tongue RON dalibyśmy pewnie radę. (A po napisaniu tego zdałem sobie sprawę że to ja jestem hetmanem Blush ) Wobec tego kim Wasza Świątobliwość jest nie mam bladego pojęcia co zrobiły by Niemcy. Big Grin
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

(11.08.2025, 21:45:14)Maurycy Orański napisał(a): Ja nie wiem czy my się chcemy spotkać ze skarlandzką gwardią. Tongue RON dalibyśmy pewnie radę. (A po napisaniu tego zdałem sobie sprawę że to ja jestem hetmanem Blush ) Wobec tego kim Wasza Świątobliwość jest nie mam bladego pojęcia co zrobiły by Niemcy. Big Grin
Ale przecież Skarland nie panuje na tych ziemiach... Chyba że o czymś zapomnieliśmy... Confused
Ciekawie by to mogło wyglądać, każdy z nas ma swoje wpływy w różnych vaarlandzkich państwach Big Grin Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.