04.03.2021, 20:22:33
Fiat, fiat, fiat!
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
|
Koronacja Carska Aleksandry Izabeli i Piotra Dostojewskich
|
|
04.03.2021, 20:22:33
Fiat, fiat, fiat!
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł ![]()
04.03.2021, 20:22:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2021, 20:23:48 przez Aleksandra Dostojewska.)
Fiat, fiat, fiat!
W tak uroczystej chwili, Caryca sięga po leżącą na postumencie koronę imperialną. Unosi ją dumnie ponad swoje skronie i ogłasza: Niech będzie błogosławiona ta, której Niebiosa władzy udzieliły. Odtąd i do końca żywota jestem Cesarzową i Imperatorką Nordaty. Zgromadzony w świątyni lud, w płaczu radosnego uniesienia, wespół z eminencjami Kościoła, ogłasza: Niech żyje Cesarzowa i Imperatorka Nordaty, Obrończyni Wiary! Następnie Cesarzowa unosi drugą koronę nad Carem Piotrem i wypowiada: Niech będzie błogosławiony ten, któremu Niebiosa udziału w mej władzy udzieliły. Odtąd i do końca żywota jesteś Współcesarzem Nordaty. Niech żyje Współcesarz i Imperator Nordaty! Krzewiciel Wiary! (-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
04.03.2021, 20:34:58
Aleksandro, Piotrze, pamiętajcie, że władza twa pochodzi od Boga i od Boga jest Ci dana. Uroczyście koronujemy Was na Carycę i Cara Brodrii.
04.03.2021, 20:37:05
Amen.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
04.03.2021, 21:45:43
Chór intonuje pieśń "Te Deum", na cześć władcy rozlegają się gromkie oklaski.
[video=youtube]https://youtu.be/blELsV2Gsk8 [/video]
Następnie wszyscy na czele z parą Imperatorską przybyli do Sieny na wesele.
![]()
05.03.2021, 23:02:42
Wasze Imperatorskie Mości,
Czcigodna Aleksandro,
Dostojny Piotrze,
jako osoba, która swego czasu czuła na skroniach wiele koron, chciałem Wam złożyć najserdeczniejsze gratulacje nie tylko z powodu zawartego związku, ale także z bardzo ważnej Carskiej Koronacji. Cieszę się, że dożyłem tych czasów, że władców Brodrii koronują w Kościele Rotryjskim. To wielka chluba i wielka radość, nie tylko w Rotrii, ale dla całego mikroświata. Wasza Carska Mość, Alekandro, życzę, aby pod Waszymi rządami Brodria rozwijała się w pokoju i radości, a przede wszystkim w potrzebnej nam wszystkim aktywności. Mam nadzieję, że ta koronacja to nowy, najlepszy rozdział Rotrii.
Pragnę, abyście ode mnie, doświadczonego mikroauty, przyjęli jakże zacny dar dla Waszej Imperatorskiej Mości - Koronę Carską wykonaną na zamówienie u patriarszego krawca i jubilera Gammarelliego. Niech służy na uroczystościach, szczególnie tych o wschodnim charakterze, bo po to została wykonane. Boże chroń Cara!
![]() † PIO DE MEDICI
![]()
14.03.2021, 17:32:24
Vivat Ich Imperatorskie Mości.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
diakon Świętego Kościoła Rotryjskiego
carewicz brodryjski
Admirał
Wielki Książę Bałmucji i Lisendorff
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |