Liczba postów: 1124
Liczba wątków: 8
Wasza Świątobliwość
Ale w co nie mieszanie, bo jeżeli chodzi o obrazę Matki Boskiej, to jestem zdziwiony taką postawą
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Naszym prywatnym i realnym zdaniem nie sposób urazić święte postacie. One są poza tym wszystkim. A my też powinniśmy bardziej cenić wolność wypowiedzi, a nie przejmować się, kłócić i napędzać taką spiralę niechęci. Na prowokacje się nie odpowiada. Wtedy prowokującym się znudzi.
Liczba postów: 205
Liczba wątków: 16
(06.03.2021, 15:57:16)Piotr napisał(a): Naszym prywatnym i realnym zdaniem nie sposób urazić święte postacie. One są poza tym wszystkim. A my też powinniśmy bardziej cenić wolność wypowiedzi, a nie przejmować się, kłócić i napędzać taką spiralę niechęci. Na prowokacje się nie odpowiada. Wtedy prowokującym się znudzi.
Rozumiem po części stanowisko Waszej Świątobliwości, jednak nie wydaje mi się, aby incydenty świętokradcze miały się znudzić ich twórcom. Z tego co można wyczytać, kolejny świętokradczy znaczek jest planowany w Bialenii.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
06.03.2021, 16:06:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2021, 16:13:43 przez Michał Franciszek Lisewicz.)
Chciałbym zwrócić uwagę, że protesty i burzliwe dyskusje w sprawie znaczka miały już miejsce. Było także głosowanie. Sprawa została już w pewnym sensie zamknięta. Może już nie wracajmy do tego tematu. Nie wiem, czy jesteśmy w stanie to zmienić. Stanowisko zostało zabrane, także przez stronę chrześcijańską. Wynik rozmów jest, jaki jest.
Chyba nie ma co więcej zajmowac sie sprawą tego trolla, już dość emocji było.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 1124
Liczba wątków: 8
Proszę się nie gniewać, ale uważam, że powinniśmy się otwarcie wypowiadać.
Mój Brat zapewne w grobie się przewraca
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
06.03.2021, 16:11:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2021, 16:12:47 przez Michał Franciszek Lisewicz.)
Już się otwarcie kilka osób wypowiedziało i sprzeciwiło, w tym książę Bruno, panowie Potoccy, ja, abp Gagik. Dyskusja trwała parę dni.
Starosta brzeskolitewski
Liczba postów: 205
Liczba wątków: 16
(06.03.2021, 16:11:32)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Już się otwarcie kilka osób wypowiedziało i sprzeciwiło, w tym książę Bruno, panowie Potoccy, ja, abp Gagik. Dyskusja trwała parę dni.
Racja Michale, jednak są to wypowiedzi głównie w łonie Związku. Prawo do zajęcia stanowiska ma natomiast każdy mieszkaniec Pollinu.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Oczywiście. Zająć stanowisko możecie. Część z nas już zajęła.
Starosta brzeskolitewski
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Ja mam w realu wiele znaczków z Adolfem Hitlerem, ale to nie czyni mnie hitlerowcem ani nie umniejsza mojego szacunku wobec ofiar hitleryzmu.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 1
Cytat:Z tego co można wyczytać, kolejny świętokradczy znaczek jest planowany w Bialenii.
Jakiż to znaczek? Planujesz jakąś tęczową emisję z owocem w ramach ZPRB? Jeśli tak, to służymy pomocą! Wszelkie projekty są mile widziane!
|