Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propozycja Tytulatury
Można wprowadzić Carewicza Koronnego i Carewicza Krwi (pierwszy pociąga za sobą następstwo w wypadku opróżnienia tronu, drugi jedynie więzy krwi).
[Obrazek: 101005704499830101.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aleksandra Dostojewska, Baltazar Dostojewski
Odpowiedz

Podoba mi się również tytuł zaproponowany przez Ametysta dla dalszych członków Rodziny, których nie brakuje, tzn. ''Książę Krwi Imperatorskiej''.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(16.03.2021, 16:25:07)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
Oczywiście można dodać tytuł dla dziedzica korony - carewicza, może to być ''Książę koronny'', ''Książę Imperialny'', ''Książę Dziedzic''.

Szczerze mówiąc, nie wyznaczyliśmy dotychczas następcy. Być może będzie to któreś z moich dzieci, jednak sukcesja rozpoczyna się ''od nowa'', więc w razie posiadania wspólnego potomka z Piotrem, to właśnie on (potomek) uzyska prawa sukcesyjne.

Warto zabezpieczyć linie sukcesyjna na wypadek wypadku śmierci bądź innych nieszczęść.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
[Obrazek: 1055.png]
Odpowiedz

Proszę tego źle nie odebrać, ale jeśli dzieci Jej Najjaśniejszej Imperatorki się zgodą to Najjaśniejszy Imperator mógłby uznać je za wspólne dzieci od zawsze Big Grin

Zbierając pomysły można ustanowić tytuły Carewicza Krwi Imperatorskiej, Carewicza następcę tronu i Carewicza zwykłego jako arystokratę. Byłby to najwyższy możliwy tytuł do uzyskania wtedy.
Odpowiedz

(16.03.2021, 16:39:13)Taddeo Piccolomini napisał(a): Proszę tego źle nie odebrać, ale jeśli dzieci Jej Najjaśniejszej Imperatorki się zgodą to Najjaśniejszy Imperator mógłby uznać je za wspólne dzieci od zawsze Big Grin

Zbierając pomysły można ustanowić tytuły Carewicza Krwi Imperatorskiej, Carewicza następcę tronu i Carewicza zwykłego jako arystokratę. Byłby to najwyższy możliwy tytuł do uzyskania wtedy.

Nie mieszałabym dwóch pojęć, niech tytuły carewicza pozostaną po prostu dla dzieci Imperatorów, a dla dziedzica tronu tytuł Carewicza Koronnego.
Pozostałym członkom Rodu, których nie brakuje nadalibyśmy natomiast tytuły Książąt Krwi Imperatorskiej. Takie same tytuły zyskałyby wszystkie dzieci z poprzednich moich małżeństw oraz wnuczęta (dzieci carewiczów). 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

• Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Oczywiście Wasza Najjaśniejsza Imperatorska Mość.
Odpowiedz

A dzieci moje mają ojców! Mikołaj Patryk to syn samego Adama Aleksandra, Feliks Andrzeja, a Baltazar to owoc nieprawego łoża, ale w tajemnicy powiem, że ma w sobie krew la-palmiańską. Wink 

etc... etc.. etc.

• Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(16.03.2021, 16:45:34)Aleksandra Dostojewska napisał(a): A dzieci moje mają ojców! Mikołaj Patryk to syn samego Adama Aleksandra, Feliks Andrzeja, a Baltazar to owoc nieprawego łoża, ale w tajemnicy powiem, że ma w sobie krew la-palmiańską. Wink 

Dlatego zaproponowałem, że kto chciałby to można by było coś takiego zrobić Wink
Odpowiedz

https://pl.wikipedia.org/wiki/Cesarzewicz_(Rosja)

Na takie coś natrafiłem. Może zastosujemy? Wink
Odpowiedz

(16.03.2021, 16:54:01)Taddeo Piccolomini napisał(a): https://pl.wikipedia.org/wiki/Cesarzewicz_(Rosja)

Na takie coś natrafiłem. Może zastosujemy? Wink

Bardzo mi się pomysł podoba! Tylko trzeba by wówczas dodać do naszych tytułów tytuł cesarski (w sumie zostaliśmy koronowani na cesarzową i cesarza). W Rosji w zasadzie od czasów Katarzyny mamy do czynienia z cesarzami, a nie carami, stąd tytuł cesarzewicza. 

etc... etc.. etc.

• Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.