Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szokujące wydarzenia w RON
Normalnie Aguria czy inna Sclavinia (swoją drogą tam też był Potocki). Dobrze, że my aktualnie nie mamy aż takich pastorałów między pośladkami, bo widać takie państwa ta plaga dotyka najczęściej.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(30.01.2023, 19:54:03)Ametyst I Dziecię napisał(a): Normalnie Aguria czy inna Sclavinia (swoją drogą tam też był Potocki).

(Akurat w Sclavinii to był inny Potocki przed laty i to nie ma z tym związku.)

Cytat:Dobrze, że my aktualnie nie mamy aż takich pastorałów między pośladkami, bo widać takie państwa ta plaga dotyka najczęściej.

Ha, jeśli to nawiązanie to pana Tymoteusza Dostojewskiego, to cóż...
Swoją drogą, nie sądziłem że wróci do tego procederu, ale no cóż. Oby to był ostatni raz.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(30.01.2023, 20:00:57)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(30.01.2023, 19:54:03)Ametyst I Dziecię napisał(a): Normalnie Aguria czy inna Sclavinia (swoją drogą tam też był Potocki).

(Akurat w Sclavinii to był inny Potocki przed laty i to nie ma z tym związku.)

Wiem, wiem. Jajca sobie robię, że nazwisko tako samo. No niemniej w realu ono też nie miało jakiejś wybitnej passy.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Dwa bardzo podejrzane konta pojawiły się w RON. Właściwie jedno, bo drugie odezwało się po dłuższej przerwie. Niejaki Lucjan Fer, typowy nowy przybysz z RON. Pierwszy raz w mikronacjach, prosi o wprowadzenie w arkana tej gry. Nagle, już w dniu swojego v-narodzenia, wyraża chęć zostania duchownym (oczywiście nie rotryjskim). Płynnie przejdziemy do drugiej postaci - Wojciech Wojtyła, bardzo sympatyczny mnich pustelnik, podający się za prezbitera i sprawiający wrażenie bardzo ciepłej osoby. Niestety, jest to typowy dla RON mieszkaniec funkcyjny, tj. duchowny i tylko duchowny. Od kwietnia 2021 r. napisał 16 postów, wszystkie o tematyce kościelnej, niemal wszystkie w okresach napięć między RON a Rotrią i zawsze tylko w nurcie antyrotryjskiej opozycji. Rzecz jasna, obu tych panów nigdy nie widziano za granicą RON. Oczywiście nie dysponuję twardymi dowodami, ale wszystko wygląda tak, jakby klonerska mafia generowała i odkurzała takie konta w razie potrzeby. Jeśli mogę obstawiać (to wciąż konfabulacje), konto Lucjana Fera przypisałbym Tymoteuszowi Dostojewskiemu vel Piechocie, zaś konto Wojciecha Wojtyły wydaje mi się trudniejsze pod tym względem, ale stylem przypomina trochę Aleksandra Trzaskę-Chojnackiego vel Andrzeja Habsburga.

Z Wojciechem Wojtyłą wiąże się też bardzo tajemnicza sprawa. Przytoczę dość enigmatyczną wymianę wiadomości, jaką odbył z Michałem Potockim vel Catalanem, najsłynniejszym klonerem i oszustem ostatniego czasu. Wszystko w pisowni oryginalnej. (Źródło)

Cytat:Miguel de Catalan » 02 kwi 2021, 15:39
Również witam w Rzeczpospolitej. Ani się obejrzysz, nie ma cię prawie tydzień a tu już dwóch duchownych w RON...

Wojciech Wojtyła » 02 kwi 2021, 19:26
Jestem kaznodzieją. Bądź uleczony ranami Chrystusa. Padnij dziś przed jego krzyżem i wyznaj swoje grzechy.

Jakby... Wojtyła wiedział (#pdk). To dość dziwne, ale może faktycznie jest to człowiek święty?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(02.02.2023, 22:27:36)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Jeśli mogę obstawiać (to wciąż konfabulacje), konto Lucjana Fera przypisałbym Tymoteuszowi Dostojewskiemu vel Piechocie,
Skąd takie wnioski? Pragnę zauważyć, że Piechota ma pewną irytującą cechę - zawsze pisze w tym samym stylu. Szybka lektura postów Fera pokazuje, że między nim a Piechotą jest ogromna przepaść.
x. Joachim von Ribbentrop
[Obrazek: tbh27]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

(02.02.2023, 23:32:44)Joahim-von-R napisał(a):
(02.02.2023, 22:27:36)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Jeśli mogę obstawiać (to wciąż konfabulacje), konto Lucjana Fera przypisałbym Tymoteuszowi Dostojewskiemu vel Piechocie,
Skąd takie wnioski? Pragnę zauważyć, że Piechota ma pewną irytującą cechę - zawsze pisze w tym samym stylu. Szybka lektura postów Fera pokazuje, że między nim a Piechotą jest ogromna przepaść.

Przyznaję, że ten wniosek może być słuszny. Nie chodziło mi o udowodnienie, że Piechota steruje Ferem. Bardziej moją intencją jest podkreślenie, że te dwa konta są podejrzane.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Z kolei trafną obserwacją jest monotematyczny charakter poszczególnych postaci. To też jest coś, co zaobserwowałem w Al Rajnie albo w Agurii: był człowiek-ksiądz, człowiek-lama, człowiek-generał, człowiek-premier i tak dalej.
Odpowiedz

A co to znaczy, że postać nie jest monotematyczna? Ja też w gruncie rzeczy najdłużej w mikro byłem księdzem, no i naukowcem. Czasem politykiem.
Odpowiedz

Zabawna anegdotka. Pan Lisiewicz oskarżył Wielebnego Kardynała Wieniawę, że ten ma klona w RON w postaci pana Wojtyły. Lisiewicz, stary draniu, wiemy doskonale wiemy, że kryjesz wszystkich klonerów w RON. Ale by swoich kolegów bronić i zrzucać winę na niewinną osobę? Chyba sami zejdziemy do archiwów i zaczniemy szukać pewnych rzeczy z przeszłości.

Pozdrawiamy ciepło i czule.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Nie Wojtyły, lecz Fera. Wojtyła to najprawdopodobniej Potocki.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.