Liczba postów: 359
Liczba wątków: 29
Po konsultacji z Kardynałem Dziekanem, aby zapewnić pełną i niekwestionowaną legalność wyboru Biskupa Rotrii, wycofuję swoje zgłoszenie. Tuż przed upozorowaną v-śmiercią zrezygnowałem ze wszystkich godności kościelnych i poprosiłem ówczesnego Najwyższego Pasterza o przeniesienie do stanu laikatu, o czym z racji czasu zapomniałem. Zapewniam Panów Kardynałów o mojej nieustającej modlitwie do Maryi, Matki Kościoła i Królowej Rotrii, abyście wybrali Patriarchę na wzór Dobrego Pasterza, który przyprowadzi wszystkie owce, te które już tu są, ale też te, które odeszły i zagubiły się, do jednej owczarni, aż nastanie jedno stado i jeden Pan. Pozostaję do dyspozycji Panów Kardynałów.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Wasze Eminencje,
w związku z wycofaniem wniosku Czcigodniego Tommasa Manciniego, wniosek zostaje odrzucony. W imieniu Kolegium dziękuję za obiecaną modlitwę i wszelkie wsparcie.
Po konsultacji z Kolegium Kardynalskim, działając w jego oraz we własnym imieniu, stwierdzam zasadność stwierdzenia Jego Eminencji Stanisława Wieniawy. Rezygnacja nie została bowiem nigdy przyjęta, co czyni ją nieważną. Wobec powyższego, w porozumieniu z resztą Kardynałów, stwierdzam, iż Jego Eminencja Stanisław Wieniawa jest uprawiony wziąć udział w bieżącym konklawe.
In Christo
Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(14.05.2025, 15:08:45)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Wasze Eminencje,
w związku z wycofaniem wniosku Czcigodniego Tommasa Manciniego, wniosek zostaje odrzucony. W imieniu Kolegium dziękuję za obiecaną modlitwę i wszelkie wsparcie.
Po konsultacji z Kolegium Kardynalskim, działając w jego oraz we własnym imieniu, stwierdzam zasadność stwierdzenia Jego Eminencji Stanisława Wieniawy. Rezygnacja nie została bowiem nigdy przyjęta, co czyni ją nieważną. Wobec powyższego, w porozumieniu z resztą Kardynałów, stwierdzam, iż Jego Eminencja Stanisław Wieniawa jest uprawiony wziąć udział w bieżącym konklawe.
In Christo
Aurelio de Medici y Zep
Dziękuję Waszej Eminencji Dziekanowi. Podpisuję się pod ustaleniami i nie zgłaszam zastrzeżeń.
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 3
Co prawda o ile kojarzę jestem tylko kardynałem honorowym, ale dla formalności: rezygnuję z udziału w konklawe.
Podpisuję się również pod powyższymi ustaleniami i nie zgłaszam wobec nich zastrzeżeń.
administrator forum Państwa Kościelnego Rotria
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 25
Życzę Eminencjom mądrego i przemyślanego wyboru.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 1
Życzę pomyślnego Konklawe, mikroświat patrzy z zaciekawieniem! :
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)
Wasze Eminencje,
decyzją Kolegium Kardynalskiego, jutro, tj. 17 maja 2025 A.D., odbędzie się celebracja Mszy Pro Eligendo Rotriano Pontifice, z kolei niedzielnego poranka złożymy przysięgi i zamknięte zostaną wrota Kaplicy Sykstyńskiej. Proszę zatem Jego Eminencję Ametysta Faradobusa o potwierdzenie przybycia na konklawe do sobotniego południa, bowiem o tej porze grono elektorów zostanie uznane za zamknięte.
Cum debita reverentia
Aurelio Lorenzo Carlo kard. de Medici y Zep
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Wasze Eminencje,
w związku z upłynięciem terminu przybycia do Apostolskiego Miasta dla kardynałów, stwierdzam - po konsultacji z Kolegium i po rozmowie z Jego Eminencją Ametystem Faradobusem za pomocą aparatu telefonicznego - nieobecność Jego Eminencji. W związku z powyższym, Jego Eminencja nie weźmie udziału w obradach tego konklawe.
Obecność swą potwierdzili kolejno Aurelio Lorenzo Carlo kard. de Medici y Zep w mojej osobie, Jego Eminencja Pio Maria Cesare de Medici, Jego Eminencja Mikołaj Dreder i Jego Eminencja Stanisław Wieniawa. W tym gronie dokonany zostanie wybór nowego Biskupa Rotrii.
Proszę teraz Ich Eminencje o stawienie się w zakrystii i przebranie się w stosowne westymenta, celem uczestnictwa w mającej się za chwilę rozpocząć Mszy Świętej Pro Eligendo Pontifice.
In Christo
† Aurelius Laurentinus Carolus card. de Medici y Zep
Decanus SCC
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 1
Może to być nieco skomplikowane w parzystej liczbie kardynałów by dojść do konsensusu w przypadku remisu kandydatów.
Życzę powodzenia
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Czcigodny, nie z takim impasów już wychodziliśmy. Na każdego pata znajdą i mata. Mam nadzieję, że nasze grono konserwatywne będzie miało silny głos.
|