Liczba postów: 272
Liczba wątków: 19
Tak właśnie przypuszczałem. ^^
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(19.03.2017, 20:10:14)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Tak właśnie przypuszczałem. ^^
Bardzo się cieszę, że dołączyłeś. Rotria i Kościół są tak silne jak nie były od października 2014 r., czyli wielkiej schizmy kosmo-orańskiej.
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
(19.03.2017, 16:23:15)Jacek Ostrogski napisał(a): Witam w Patrymonium. I witam też Eminencje prymasa po dość długiej przerwie. 
A i ja witam Mości Gonfaloniera

. Przerwa owszem, dłuższa, ale obowiązków co niemiara. Realioza bywa zabójcza w symptomach
(19.03.2017, 20:14:39)Paolo della Chiesa napisał(a): (19.03.2017, 20:10:14)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Tak właśnie przypuszczałem. ^^
Bardzo się cieszę, że dołączyłeś. Rotria i Kościół są tak silne jak nie były od października 2014 r., czyli wielkiej schizmy kosmo-orańskiej.
Na miły Bóg! Gdybym tylko wiedział wcześniej, że są zakusy na formułowanie tez historycznonaukowych pokroju "wielkiej schizmy kosmo-orańskiej", to reaktywowałbym Wydział Historii w murach rodzimej Alma Mater
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(19.03.2017, 22:30:40)Ksawery van Berden napisał(a): (19.03.2017, 16:23:15)Jacek Ostrogski napisał(a): Witam w Patrymonium. I witam też Eminencje prymasa po dość długiej przerwie. 
A i ja witam Mości Gonfaloniera
. Przerwa owszem, dłuższa, ale obowiązków co niemiara. Realioza bywa zabójcza w symptomach 
(19.03.2017, 20:14:39)Paolo della Chiesa napisał(a): (19.03.2017, 20:10:14)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Tak właśnie przypuszczałem. ^^
Na miły Bóg! Gdybym tylko wiedział wcześniej, że są zakusy na formułowanie tez historycznonaukowych pokroju "wielkiej schizmy kosmo-orańskiej", to reaktywowałbym Wydział Historii w murach rodzimej Alma Mater 
Polecam:
Traktat
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
Traktat doprawdy zacny, tym nie mniej o samą konstrukcję leksykalną mi chodziło
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Liczba postów: 129
Liczba wątków: 11
(19.03.2017, 16:10:08)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
Serdecznie witam wszystkich Dostojników i mieszkańców Państwa Kościelnego. Do Rotrii przybywam, aby rozpocząć swoją kapłańską przygodę.
Od jakiegoś czasu myślę już o tym, aby wstąpić w szeregi księży rotryjskich. Wreszcie, po rozmowie odbytej z Jego Eminencją Wilhelmem Orańskim, postanowiłem spróbować swoich sił. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z Bożym planem.
Na co dzień mieszkam w Republice Bialeńskiej. Do niedawna byłem jej Prezydentem, ale podałem się do dymisji - teraz wolę wycofać się z wielkiej polityki. Jestem szeregowym Posłem, a moim głównym zajęciem jest opracowywanie aktów prawnych.
Czy przy okazji mojego postu powitalnego mógłbym prosić o zmianę imienia i nazwiska na: Tadeusz Krasnodębski? Od bardzo dawna nie posługuję się angielską wersją personaliów.
Serdecznie pozdrawiam.
Witaj Barcie w Państwie Kościelnym! Cieszę się, że Kościół Rotryjski zyskał nowego kapłana.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
![[Obrazek: 2ryzP.png]](http://funkyimg.com/i/2ryzP.png)