Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
O, skarlandzka rodzina się pojawiła. Witam Don Pedra Catalana.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

(29.04.2017, 07:26:00)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): O, skarlandzka rodzina się pojawiła. Witam Don Pedra Catalana.

Witam najserdeczniej! Dawno mnie tu nie było. Pozwoliłem sobie na oddzielny wątek tytułem dłuższego powitania. Nie chciałbym zaśmiecać karczmianego forum i wnosić tu zbyt patetycznej atmosfery.
Jego Królewska Wysokość
Pedro I Catalán
Król Senior Królestwa Skarlandu
Odpowiedz

Dopisałem kawałek swojej autobiografii, w której wyjaśniłem wybór swojej dewizy "Noli timere; tantummodo crede!".

Odpowiedz

W Królestwie Dreamlandu, a także na Pustkowiach Winktown pojawił ranking aktywności podsumowujący miesiąc kwiecień. Z piątej pozycji w marcu spadliśmy na szóstą w kwietniu. Stanowczo przegonił nas Chanat Kugarski, ale widać takie są pozytywne skutki wojny domowej. Smile

[Obrazek: ranking-04-2017.png]
[Obrazek: 65.gif]
Odpowiedz

Co jakiś czas na forach mikropaństw pojawia się wątek zagranicznych mikronacji. Ostatnimi czasy, zupełnie przypadkiem, napotkaliśmy taką stronę, która wydaje się być odpowiednikiem polskiego "Forum Mikronacje". Co Czcigodni o tym sądzą?
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Dzień dobry, Szczęść Boże, 

Chciałbym się wszem i wobec przedstawić. Nazywam się Adrien Eryk Esjar Józef Alatriste, kiedyś znany pod nazwiskiem da Firenza. Jestem osobą, która interesuję się historią, okrętownictwem(szczególnie tym militarnym), lingwistyką oraz mechaniką. 

Od początku swojego v-życia związany byłem(i jestem) z Królestwem Baridasu, byłem również obywatelem Nordii, aż do jej upadku. Aktualnie określam się jako Eislarczyk z wielkim sentymentem do Baridasu(szczególnie, że Eislar jest częścią Baridasu). 

Do Rotrii przybyłem przede wszystkim aby wziąć udział w życiu studenckim i postudiować na tutejszym Uniwersytecie. Smile

Pozdrawiam wszystkich. Smile
(-) Adrien Eryk Esjar Józef Alatriste

Królestwo Baridasu - Eislarska Republika Socjalna

Wolni 
Socjalni
Narodowi
Odpowiedz

Witam serdecznie. Świetny wybór. Już martwiłem się, że pańskie imię oznaczało bota. A tu nowy przybysz. Oby się spodobało i został Pan na dłużej.
Odpowiedz

Witam, Oby został pan dłużej.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Witaj, przyjacielu! Fare aryon!
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(29.06.2017, 20:53:55)Paolo della Chiesa napisał(a): Już martwiłem się, że pańskie imię oznaczało bota.

Ja miałem tego bota usunąć, ale mi czasu brakło. Na szczęście, jak się okazuje.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.