Liczba postów: 86 
    Liczba wątków: 5

(23.02.2021, 14:31:50)Taddeo Piccolomini napisał(a):   (23.02.2021, 14:26:54)Baltazar Dostojewski napisał(a):  Wasza Świątobliwość seniorze   
Zawsze moze zostać przyszywanym wujkiem/bratem rodu Dostojewskich Aleksandrę by ucieszył ten fakt niezmiennie.  
Balti, twoja postawa imponuje. 
Dlaczego imponuje ci moja postawa Tadi ?

(-) Baltazar Ahmad Dostojewski 
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti

Liczba postów: 983 
    Liczba wątków: 88

(23.02.2021, 14:33:37)Baltazar Dostojewski napisał(a):   (23.02.2021, 14:31:50)Taddeo Piccolomini napisał(a):   (23.02.2021, 14:26:54)Baltazar Dostojewski napisał(a):  Wasza Świątobliwość seniorze   
Zawsze moze zostać przyszywanym wujkiem/bratem rodu Dostojewskich Aleksandrę by ucieszył ten fakt niezmiennie.  
Nie każdego stać na zaakceptowanie innych niż swoje poglądy dotyczące religii.

Liczba postów: 86 
    Liczba wątków: 5

(23.02.2021, 14:34:42)Taddeo Piccolomini napisał(a):   (23.02.2021, 14:33:37)Baltazar Dostojewski napisał(a):   (23.02.2021, 14:31:50)Taddeo Piccolomini napisał(a):   (23.02.2021, 14:26:54)Baltazar Dostojewski napisał(a):  Wasza Świątobliwość seniorze   
Nie każdego stać na zaakceptowanie innych niż swoje poglądy dotyczące religii. 
Akceptuje Hierarchie każdego wyznania jakim sie spotykam tutaj w PKR zostanę na dłużej to po co palic tzw mosty a nuż kiedyś moze  będzie okazja na zawarcie ciekawych znajomości które doprowadza do ciekawych projektów.

(-) Baltazar Ahmad Dostojewski 
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti

Liczba postów: 205 
    Liczba wątków: 16

Oczywiście, Baltazar ma rację! Przyjęcie tak znamienitej Osobistości jak Wasza Świątobliwość w szeregi naszego Rodu, byłoby czystą przyjemnością! 

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion  
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae 

etc... etc.. etc. 

Liczba postów: 336 
    Liczba wątków: 14

(23.02.2021, 14:21:06)Giovanni III napisał(a):  Nie pamietam, aby członkowie rodu Medici łączyli się z kimś spoza rodu Catalan i Zep. 
Catalanowie połączeni są z Medyceuszami. Jednak chyba doszło do jakiś secesji i podziałów, odejść.  
Ale przynajmniej w teorii Jesteśmy jakimiś dalekimi krewnymi. Bowiem moim Ojcem jest Norbert I de Catalan.

Liczba postów: 2604 
    Liczba wątków: 198

Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem.

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Miguel de Catalan

Liczba postów: 876 
    Liczba wątków: 12

23.02.2021, 15:19:13 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2021, 15:19:43 przez Michał Franciszek Lisewicz.)

Niewiele brakuje, bym był praprapraprawnukiem Księcia Marka Wiktorowicza.   
A on jest stryjem mojej v-Żony...   
Tam drzewo genealogiczne, choć nieaktualne:  http://forum.rotria.pl/showthread.php?ti...5#pid20745
Rzecz w tym że Adam Aleksander Dostojewski, mój v-Pradziadek, opuścił nasz ród i przystąpił do Medycejskich-Zepów. Więc pokrewieństwa do końca nie ma z Zepami i Medycejskimi.

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz 
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci 
Hetman wielki i podskarbi wielki 
Starosta brzeskolitewski 
Rector Universitatis Cracoviensis 

Liczba postów: 205 
    Liczba wątków: 16

(23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a):  Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem. 
Zaraz, zaraz... ale przecież my również jesteśmy spokrewnieni z rodem Medycejskim. Ba! Ojcem mego pierwszego małżonka, Adama Aleksandra i współzałożyciela rodu, był jeden z Medyceuszy.

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion  
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae 

etc... etc.. etc. 

Liczba postów: 2604 
    Liczba wątków: 198

Adam Aleksander był wnukiem Karola II.

Liczba postów: 876 
    Liczba wątków: 12

(23.02.2021, 15:19:44)Aleksandra Dostojewska napisał(a):   (23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a):  Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem.  
Zaraz, zaraz... ale przecież my również jesteśmy spokrewnieni z rodem Medycejskim. Ba! Ojcem mego pierwszego małżonka, Adama Aleksandra i współzałożyciela rodu, był jeden z Medyceuszy. 
Tak jest na tamtym narysowanym przeze mnie drzewie genealogicznym. Ale czy nie wyrzekł się rodu Adam Aleksander?

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz 
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci 
Hetman wielki i podskarbi wielki 
Starosta brzeskolitewski 
Rector Universitatis Cracoviensis 

|