Liczba postów: 46
Liczba wątków: 9
Poprostu nie zwracajcie uwagi.
Ehhh...bardzo to boli.
Znam się z Andrzejem szmat czasu,wiele mu zawdzięczam, wiele się nauczyłem. Szkoda że nasze drogi musiały się rozejść.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
diakon Świętego Kościoła Rotryjskiego
carewicz brodryjski
Admirał
Wielki Książę Bałmucji i Lisendorff
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 40
(14.03.2021, 21:40:08)Thomas von Lisendorff napisał(a): Poprostu nie zwracajcie uwagi.
Ehhh...bardzo to boli.
Znam się z Andrzejem szmat czasu,wiele mu zawdzięczam, wiele się nauczyłem. Szkoda że nasze drogi musiały się rozejść.
Mi też jest szkoda, że tak to się skończyło. Boli utrata przyjaciela ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 9
Liczę na owocne rozmowy z Patriarchą.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
diakon Świętego Kościoła Rotryjskiego
carewicz brodryjski
Admirał
Wielki Książę Bałmucji i Lisendorff
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Każdemu szkoda, bo Andrzejek to mądry człowiek, którego teraz idea przerosła. Nic tylko pod słowami Jego Cesarskiej Mości się podpisać!
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Piotr Pawłow
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
A może chcielibyście porozmawiać z panem prof. Andrzejem Swarzewskim w Rzeczypospolitej? Był ostatnio na konferencji na Uniwersytecie Krakowskim. Może da się dojść do jakiegoś porozumienia?
I jeszcze nie mam pewności, czy dublowanie Brodrii to właściwa rzecz. Czy nie należało by uzgodnić jakoś narracji z władzami republikańskimi?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
(14.03.2021, 21:50:24)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): A może chcielibyście porozmawiać z panem prof. Andrzejem Swarzewskim w Rzeczypospolitej? Był ostatnio na konferencji na Uniwersytecie Krakowskim. Może da się dojść do jakiegoś porozumienia?
I jeszcze nie mam pewności, czy dublowanie Brodrii to właściwa rzecz. Czy nie należało by uzgodnić jakoś narracji z władzami republikańskimi?
Michale z całym szacunkiem, lecz jeżeli oni przyjęli zasadę nie rozmawiać z "rewolucjonistami" to My nie będziemy rozmawiać z "legalnymi władzami". Jeżeli naród Brodryjski uzna koronację moją i Aleksandry wtedy przyjmę tytuły i zasiądę na tronie Imperialnym.
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
(14.03.2021, 21:50:24)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): A może chcielibyście porozmawiać z panem prof. Andrzejem Swarzewskim w Rzeczypospolitej? Był ostatnio na konferencji na Uniwersytecie Krakowskim. Może da się dojść do jakiegoś porozumienia?
Andrzej dając bany bez sądu już pokazał że nie chce rozmów.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Ależ ja cały czas jestem w Krakowie.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 205
Liczba wątków: 16
14.03.2021, 22:21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2021, 22:22:33 przez Aleksandra Dostojewska.)
Działania pana A. to istny cyrk. Z tą delikatną różnicą, że klown w cyrku ma więcej gracji, smaku, kultury, ogłady i wyczucia. Jeśli dialog pana A. z Narodem Brodryjskim polega na nadaniu statusu persona non grata na jego żałosnym pseudobrodryjskim forum dla większości Brodryjczyków, obrażaniu ich i wyzywaniu - to jest to zwyczajna bezczelność i prostactwo.
Piotrze, pora zakończyć tę maskaradę. Jesteśmy koronowanymi głowami Państwa Brodryjskiego i należy je niezwłocznie odtworzyć, choćby przy boku Rotrii, a profesór niech sobie tworzy swój folwark zwierzęcy.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Dlatego chciałbym szanowna Olu, aby naród złożył nam przysięgę wierności. Jeżeli będziemy to mieli to łatwiej będzie mi prowadzić dialog z Patriarchą Piotrem.
Paweł