Liczba postów: 2664
Liczba wątków: 202
(22.01.2026, 17:04:44)Maurycy Orański napisał(a): A to nie było że nam nie wolno z tym Urbino? Czy chodzi o to żeby nie tworzyć Urbino 2?
Cytując pewnego klasyka z wczoraj:
Co się do diabła stało? Powiedziałem do niego: Jeeeerzy, a on odpowiedział: Nie, nie, nie Pius, ja tego nie zrobię. Ja powiedziałem: tak, zrobisz. Na 100%, a on powiedział: nie, nie, nie... nie, nie, nie, nie zrobię tego. Powiedziałem: Jeeerzy, Ty będziesz podwajał, albo potrajał. Nie, nie, nie Pius, nie, nie nie, ja tego nie zrobię. Wszyscy mówili na początku: nie, nie, nie, nie zrobię tego. On mi mówi: nie zrobię tego, a ja mówię: nie ma sprawy. W poniedziałek rano zajmujemy Urbino..
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 30
W sumie takie San Mariano przydałoby się nam.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Hrabia Bari
Baron Andalo
Ja bym optował za zajęciem Urbino. Dosyć tej dzierżawy i złodziejstwa.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Liczba postów: 1053
Liczba wątków: 44
(22.01.2026, 21:29:25)Stanisław Wieniawa napisał(a): Przenieśli kraj na inny kontynent, więc kij im do tych ziem.
Taka była wola Jego Świątobliwości, a my w Urbino nie chcemy wysłuchiwać wywisk od, w delikatnej wersji, przebierańców.
Sprawdziłem. Nie należy tworzyć Urbino 2. Dajmy San Marian, Sabaudię (Turyn) albo jakaś dziurę typu Monfterrat, Saluzzo czy Lukka jak nie mamy ich na mapie.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
• Albert
Po co robić Urbino 2.0, jak je mają przebierańcy z RON. My odtworzymy oryginał, odkurzymy te skarby, zrobimy wyprawę do tej kolebki cywilizacji zajętej przez Pogan, do Urbino Original.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 156
Klimat może być włoski, czy jakimkolwiek tam chcecie. Nazwa dowolna byle nie Urbino!
Nie po to z Kardynałem Aureliuszem udało nam się doprowadzić do pokoju i zgody by teraz coś zmarnować. Ziemia po urbino jest jak była, kształt prowincji może być zatem jaki był, kardynał Albert Orański mówił że coś tam z mapami ogarniał, to może pomóc przy zrobieniu mapki wraz z ta Prowincja, my możemy zająć się by na mapie pollinu znalazła się oznaczona Rotria z dawną prowincją. Jeśli jest konsensus i zgodą, to wymyślmy nazwę, na którą przystaną wszyscy i w takiej sytuacji wydajemy polecenie ustne Jego Eminencji Andrew i Jego Eminencji Maurycemu by przygotowali plan zajęcia terenu naszymy siłami zbrojnymi.
Ale wszystko to pod warunkiem że nie będzie ta Prowincja zwać się Urbino. Tyle macie nazw i pomysłów więc wybierzcie sobie jedną.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
![[Obrazek: aPzjbNc.png]](https://i.imgur.com/aPzjbNc.png)
Liczba postów: 2856
Liczba wątków: 234
• Albert
Wasza Świątobliwość, sam Czcigodny Kardynał Albert potwierdzi me słowa, że nic nie pobudza tak aktywności jak konflikt. Co nam szkodzi zrobić najazd na Pogan i zajęcie oryginalnego Urbino? Może by i Urbińczyki wrócili?
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Liczba postów: 2856
Liczba wątków: 234
Zawsze możemy nałożyć wysokie cła, żeby dobrowolnie oddali.
Liczba postów: 1125
Liczba wątków: 203
(23.01.2026, 12:50:56)Pio Maria de Medici napisał(a): Wasza Świątobliwość, sam Czcigodny Kardynał Albert potwierdzi me słowa, że nic nie pobudza tak aktywności jak konflikt. Co nam szkodzi zrobić najazd na Pogan i zajęcie oryginalnego Urbino? Może by i Urbińczyki wrócili?
Trudno się nie zgodzić. Spokój jest domeną cmentarzy, ale życia to tam za wiele nie ma...
Kampania wojenna pobudziłaby aktywność zarówno u Nas, jak i w Urbino. Przydałby się jednak jakiś obiektywny sposób na rozstrzygnięcie pojedynku, którego wynik uznamy zarówno my, jak i Urbińczycy.
Niepodległość Urbino jest wybrykiem historii. Stworzyło precedens, z którego na szczęście później nie korzystano. Warto jednak dać jasny sygnał, że Patrymonium to nie pizza, żeby każdy brał sobie po kawałku. W przeciwnym razie zaraz zostaniemy Kościołem bez ziemi.
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej
|