Ankieta: Kto najbardziej zasłużył na tytuł Rotryjczyka roku 2025?
Albert (Fryderyk Orański)
53.33%
8 53.33%
Stanisław Wieniawa
20.00%
3 20.00%
Henryk Ziemiański-Wieniawa
6.67%
1 6.67%
Maurycy Orański
0%
0 0%
Alberto Tommaso di Mancini
13.33%
2 13.33%
Guliano Giuseppe Montini
6.67%
1 6.67%
Santiago Vilarte
0%
0 0%
Razem 15 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rotryjczyk roku 2025 - głosowanie
A ja myślę, że Wasza Ekscelencja, jako jedyna obecnie aktywna v-religijnie osoba konsekrowana na biskupa w linii wywodzącej się z Rotrii, a poza Kościołem Rotryjskim, ma swoją wysoką pozycję w najnowszej historii Big Grin Żyjących jest nas chyba tylko dwóch, bo ok. 8 lat temu byłem podobnie konsekrowany przez Severina Castiglionego w Kościele Ekumenicznym. Gdyby Rotria tę linię uznała, linie sukcesyjne wielu biskupów rotryjskich byłyby dziś znacznie krótsze Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

A działał Eminencja w okresie schizmatyckim w Nowym Wienisławowie? Kiedyś znalazłem forum, ale nie działało.
Jego Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego,  arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu  Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499842584_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Działałem, Wasza Ekscelencjo. Wtedy z nadania Severina Castiglioniego (znanego też w innym okresie jako Paolo Carlo de Medici y Zep), wówczas mojego v-Ojca, byłem biskupem wolnogradzkim w Bialenii. Dokumentów już nie ma, bo forum Nowego Wienisławowa przepadło. To moja jedyna schizma, trudna lekcja v-życia i okres bolesnego rozdarcia. Bardzo przeżyłem najpierw odejście od Rotrii, a potem odejście z Nowego Wienisławowa, rozważałem nawet wirtualną śmierć. Cieszę się, że po latach znowu wszyscy jesteśmy jednym Kościołem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.