Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powrót Syna
Nie ma co kłócić się o głupoty. Wiadomo nie wszystkich się kocha czy uwielbia, ale w naszym przypadku wymagana jest zgoda i chęć dążenia do porozumienia. Smile
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

Brat Felipe, ma rację. Zaś Bracie Paulo, może troszkę więcej refleksji nad samym sobą.
/-/Hrabia Daniel Krak SJ
Odpowiedz

Ja nie żądam wiele. Tylko zaprzestania chamstwa wobec mojej osoby.
Odpowiedz

Nie mogłem się powstrzymać i tego nie zrobić, na Wieńkowe żądanie przeprosin. xD

Załączone pliki
.jpg   Carlos.jpg (Rozmiar: 97,68 KB / Pobrań: 26)
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

(12.03.2017, 10:20:33)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Nie mogłem się powstrzymać i tego nie zrobić, na Wieńkowe żądanie przeprosin. xD

Wcale takby nie było. W gruncie rzeczy cieszę się, że w Rotrii pojawia się coraz więcej starych twarzy. Tylko oczekuję dozy szacunku.
Odpowiedz

(12.03.2017, 12:50:02)Paolo della Chiesa napisał(a):
(12.03.2017, 10:20:33)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Nie mogłem się powstrzymać i tego nie zrobić, na Wieńkowe żądanie przeprosin. xD

Wcale takby nie było. W gruncie rzeczy cieszę się, że w Rotrii pojawia się coraz więcej starych twarzy. Tylko oczekuję dozy szacunku.

Bracie...
Szacunek z pewnością należy się dla ludzi działających na chwałę Kościoła.  Natomiast w Bialenii Brat nie zdziałał nic chwalebnego.  
Cytat:Zauważywszy, że Brat nasz Severino Castiglioni-Faradobus nie poradził sobie z panującą w Brodrii sytuacją, budząc skrajne emocje na tych terenach, postanawiamy znieść go z pełnionej dotąd posługii w Bałmucji, odbierając mu tym samym tytuł prałat.
/-/Hrabia Daniel Krak SJ
Odpowiedz

Szacunek należy się każdemu, a nie tym co działają na chwałę.
Odpowiedz

(12.03.2017, 13:36:24)Paolo della Chiesa napisał(a): Szacunek należy się każdemu, a nie tym co działają na chwałę.

Należą to się ładne panie w domach publicznych. Na szacunek trzeba zasłużyć. Co nie zmienia faktu, że kultura wymaga okazywania grzeczności nawet osobom, którymi się pogardza.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

No czy jakoś tak. Choć pogarda to uczucie niegodne chrześcijanina.
Odpowiedz

Zaiste niegodne, aczkolwiek tak wszechobecne. Nic co ludzkie...
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.