Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
A na jakim poziomie lokuje Wasza Eminencja swoje umiejętności językowe z włoskiego? B2?
Odpowiedz

Io ho il certificato da lingua italiana di livello C1. In realta, Io parlo generalmente di livello B1-B2.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Ja chciałbym tak samo z niemieckim. Na razie ukończyłem A1 (znaczy po wakacjach chcę osiągnąć ten poziom). Mój kolega uczy się włoskiego, ponieważ, jak mówi, to piękny język.
Odpowiedz

Smutno słuchać tej ciszy w Państwie Kościelnym...
Odpowiedz

Przełom czerwca i lipca to od lat miesiące, w których aktywność spada, nie należy się tym przejmować, a szczególnie w Rotrii, która albo przechodzi renesans aktywności, albo jest nieaktywna w ogóle. To przejdzie, jak przechodzi już od 11 lat. W wakacje oczywiście planuję większą aktywność, niźli w ostatnie dni, ale nie będzie ona znów tak duża, bowiem wyjazdy wakacyjne i spotkania ze znajomymi zabiorą dużo czasu Wink
Zamiast narzekać, lepiej podzielcie się, Bracia, jeśli to nie tajemnica, gdzie (albo jak) planujecie spędzić najbliższe wakacje? Cool
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(29.06.2018, 17:34:02)Wilhelm Orański napisał(a):
Przełom czerwca i lipca to od lat miesiące, w których aktywność spada, nie należy się tym przejmować, a szczególnie w Rotrii, która albo przechodzi renesans aktywności, albo jest nieaktywna w ogóle. To przejdzie, jak przechodzi już od 11 lat. W wakacje oczywiście planuję większą aktywność, niźli w ostatnie dni, ale nie będzie ona znów tak duża, bowiem wyjazdy wakacyjne i spotkania ze znajomymi zabiorą dużo czasu Wink
Zamiast narzekać, lepiej podzielcie się, Bracia, jeśli to nie tajemnica, gdzie (albo jak) planujecie spędzić najbliższe wakacje? Cool

Chętnie zwiedziłbym Papuę Nową Gwineę, gdyby było mnie stać.
Odpowiedz

Ja mam praktyki w Niemczech od połowy lipca do połowy sierpnia, a potem zaplanowany wyjazd do Włoch we wrześniu. W międzyczasie praca nad magisterką. Pracowicie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Ale ciekawie. Plany ma Eminencja wyśmienite.
Odpowiedz

(24.06.2018, 18:30:27)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Io ho il certificato da lingua italiana di livello C1. In realta, Io parlo generalmente di livello B1-B2.

A tera po francusku. Ponoć umiesz :p

Coś dla zgrzybiałego starca się znajdzie w karczmie?
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(02.07.2018, 12:15:31)Tommaso Mancini napisał(a):
(24.06.2018, 18:30:27)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Io ho il certificato da lingua italiana di livello C1. In realta, Io parlo generalmente di livello B1-B2.

A tera po francusku. Ponoć umiesz :p

Coś dla zgrzybiałego starca się znajdzie w karczmie?

Niestety nic tutaj nie serwują. Sad
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.