Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(12.04.2021, 07:49:38)Giovanni III napisał(a): Nie, jak byłem SS ale jako biskup, nie kardynał i nie patriarcha. Więc dawno temu to było.

Ale pamiętam słowa Andrzejka "Mnie to irytuje, raz bawi się w kremówkowego papieża, a raz jest groźnym inkwizytorem". Stąd wnioskuję, że po pontyfikacie (można Bullę znaleźć Pontifexa Emeritusa o nieuznawaniu Bialenii).
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

To był akt Sekretarza Stanu, nie bulla. Smile Oziębienie stosunków na linii Republika-PKR miało miejsce przed objęciem władzy przez Tow. Ametysta. Zarzewiem konfliktu był wykład byłego już biskupa Dmowskiego i dyskusja na temat nienaukowości teologii.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Problem jest taki, że nie ma w naszych archiwach żadnego dokumentu, który by taki status potwierdzał. Myśmy po prostu przyjęli do wiadomości fakt wypowiedzenia konkordatu i analogicznie jak Wy wycofaliśmy uznanie. Ta ostatnia decyzja została obustronnie unieważniona w czasie mojej wizyty jako ministra jakoś pod koniec lata.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(12.04.2021, 10:31:44)Ametyst I Dziecię napisał(a): Problem jest taki, że nie ma w naszych archiwach żadnego dokumentu, który by taki status potwierdzał.

... w tym waszym archeo. Smile
Odpowiedz

Nie no, archeologia u nas bardzo dynamicznie się rozwija.
Odpowiedz

A to nie było czasem tak, że nie wydano żadnego dokumentu tylko po prostu zbanowano Patriarchę Seniora?
x. Joachim von Ribbentrop
[Obrazek: tbh27]
Odpowiedz

Ja za to pamiętam, że jeden z lenników bialeńskich w swoim lennie przyznał prawo pierwszej nocy Andrzejowi Swarzewskiemu. @Ametyst I Dziecię? Obowiązuje to jeszcze?
Odpowiedz

(12.04.2021, 11:42:54)Joahim-von-R napisał(a): A to nie było czasem tak, że nie wydano żadnego dokumentu tylko po prostu zbanowano Patriarchę Seniora?

No dokładnie, tak hartowała się stal. Plus tej całej sytuacji jest taki, że teraz nie trzeba wydawać żadnego nowego aktu.

(12.04.2021, 11:50:26)Janusz Zabieraj napisał(a):
Ja za to pamiętam, że jeden z lenników bialeńskich w swoim lennie przyznał prawo pierwszej nocy Andrzejowi Swarzewskiemu. @Ametyst I Dziecię? Obowiązuje to jeszcze?

A to ja nie wiem, ale to trochę taki talon na balon.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(12.04.2021, 11:50:26)Janusz Zabieraj napisał(a):

http://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=1704

Cool
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

https://www.youtube.com/watch?v=JaEWtfozcSk
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.